“Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στην πόλη της Ξάνθης Το «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» μουσικών σχολείων, το οποίο έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός έκφρασης και δημιουργικής παρουσίας για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες, προς τιμή του Μάνου Χατζιδάκι και της γενέτειρας πόλης του.

Το «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» αποτελεί πλέον τον ετήσιο τόπο συνάντησης, καλλιτεχνικής έκφρασης, ποιοτικής ψυχαγωγίας και πρωτότυπης εκπαιδευτικής δράσης των μαθητών και εκπαιδευτικών των Μουσικών Σχολείων, της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών, οι δράσεις του οποίου επεκτείνονται σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας της Ξάνθης.

Οι συμμετέχοντες μαθητές των τριών προηγούμενων ετών απεκόμισαν σημαντικά πνευματικά και παιδαγωγικά οφέλη από τη διοργάνωση του «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων», το οποίο αγκαλιάστηκε με θέρμη από την τοπική κοινωνία και άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις στους επισκέπτες της. Δέσμευσή μας η καταβολή και φέτος κάθε δυνατής προσπάθειας για την επίτευξη δράσεων υψηλού επιπέδου.

Ευχαριστούμε θερμά για την άριστη συνεργασία και τη συνδιοργάνωση το Δήμο Ξάνθης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τέλος, το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης για την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Παναγιώτης Κεραμάρης”

“«Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» μουσικών σχολείων, ένας θεσμός που για τέταρτη χρονιά μεταμορφώνει την Ξάνθη σε μία πόλη ονείρων. Είναι τα όνειρα των ταλαντούχων μαθητών, των μουσικών σχολείων από όλη την Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού, που πατάνε πάνω στις νότες μεγάλων δημιουργών και μας ταξιδεύουν σε όνειρα μαγικά.

Είναι η καλλιτεχνική δυναμική που δεν σταματά να διδάσκει τη συνύπαρξη, τη συνεργασία και να δίνει ώθηση στα όνειρα να ανθίσουν. Είναι η βεβαιότητα πως η μουσική είναι η πλέον κοινή γλώσσα που μπορεί να εξευγενίσει και να συνεπάρει, να συγκινήσει και να ενώσει.

Χαιρετίζουμε τους μαθητές, καθηγητές, γονείς, δημιουργούς και εθελοντές που μας τιμούν με την παρουσία τους και μας κάνουν κοινωνούς του ταλέντου, της ζωντάνιας και των ονείρων τους. Καλούμε όλους σε αυτή τη μοναδική εμπειρία.
Πασχάλης Λύρατζης Πρόεδρος Κεντρου Πολιτισμού”