Ξάνθη: Ευρωπαϊκή Βραδιά Επιστήμης “MEDNIGHΤ” την Παρασκευή

1 Min Read
1 Min Read

Το “MEDNIGHΤ” είναι η Ευρωπαϊκή Βραδιά Επιστήμης που ενώνει χώρες, επιστήμονες και κοινό από τη Μεσόγειο. Από το Αλικάντε μέχρι την Ξάνθη, από τη Μάλτα έως την Τυνησία χτίζεται ένα κοινό όραμα: Επιστήμη που εμπνέει, ενώνει και εξελίσσει.

Φέτος η Ξάνθη γίνεται ξανά ένα μεγάλο υπαίθριο εργαστήριο, μια ζωντανή πλατφόρμα αλληλεπίδρασης, γεμάτη πειράματα, παρουσιάσεις, τεχνολογικές επιδείξεις, διαδραστικά εργαστήρια, παιχνίδια και εκπλήξεις για όλες τις ηλικίες.

Με έμφαση στις γυναίκες στην επιστήμη, στη συμμετοχή των νέων και στη σύνδεση της επιστήμης με τη ζωή μας το MEDNIGHT φέρνει την έρευνα πιο κοντά από ποτέ.

Το sparmatseto robotics θα βρίσκεται στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά (Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων Ξάνθης), με σκοπό να γνωρίσει σε μικρούς και μεγάλους τον εκπληκτικό κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEAM την Παρασκευή -26 Σεπτεμβρίου 2025- από τις 18:00 στο ερευνητικό κέντρο Αθηνά στην Πανεπιστημιούπολη Ξάνθης (Κιμμέρια).

Πηγή: ertnews