Δήλωση του Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλη Λύρατζη για την λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς ( παζάρι) του Δήμου Ξάνθης :

«Αφού πρώτα πανηγύριζε η παράταξη του Δημάρχου Τσέπελη για την επιτυχής παρέμβαση που είχε στην ανεφάρμοστη απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά για την λειτουργία της Λαικής Αγοράς του Δήμου Ξάνθης με το μέτρο των 10 μέτρων απόστασης του κάθε πάγκου, αφού έβαλαν του «κολλητούς και κουμπάρους» να τους ευχαριστήσουν για την μεγάλη αυτή επιτυχία, τώρα ήρθε η ηχηρή στάση της πλειοψηφίας των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αντιδρούν να επικυρώσουν την καταστροφική για τους μικροπωλητές αυτή απόφαση.

Ο κύριος Υφυπουργός Πολιτικής προστασίας μην έχοντας σωστή ενημέρωση για το παζάρι της Ξάνθης, πήρε μια απόφαση που στην ουσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί και βρίσκει αντίθετους και τους ίδιους τους μικροπωλητές.

Η ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ σε συνεργασία με τις υπόλοιπες παρατάξεις Ξάνθη για Όλους και Πολίτες για την Ξάνθη, τις προηγούμενες ημέρες απέστειλε ανοιχτή επιστολή, για την ασφαλή και ορθή λειτουργία της Λαϊκής αγοράς του Δήμου Ξάνθης, πέραν των πρωτοκόλλων ασφαλείας που θεσμοθέτησε η πολιτεία για την συνάθροιση των πολιτών σε υπαίθριους χώρους.

Κύριε Υφυπουργέ μην καταστρέφετε επιχειρηματίες του Δήμου Ξάνθης, μην καταδικάζετε οικονομικά τους μικροπωλητές (Λαϊκή αγορά) που έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση.

Βελτιώστε ή Διορθώστε την απόφασή σας ώστε να λειτουργήσει το παζάρι της Ξάνθης με τα απαραίτητα μέτρα – πρωτόκολλα ασφαλείας που θα διασφαλίζουν την δημόσια υγεία σε ανοιχτούς χώρους.

Η οικονομία της Ξάνθης καταρρέει.»