Μια επιστολή που τα λέει όλα.

Χωρίς την απαραίτητη προστασία και σε σταθερές σκοπιές-περιοχές πρέπει να υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις για τον έλεγχο των λαθροεισβολέων και φυσικά το ερώτημα είναι πώς έφτασαν μέχρι τον τρίτο Νομό από τα σύνορα;
Τι περιμένει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ στην 13η Περιφέρεια; Αν νοσήσει έστω και ένας αστυνομικός υπάλληλος θα κοστίσει λιγότερο σε χρήματα στο Δημόσιο από το να δοθούν προληπτικά τα απαραίτητα σκευάσματα για την προστασία του εκτεθειμένου προσωπικού κάθε 24ωρο; πέραν των όποιων προσωπικών και οικογενειακών προβλημάτων του θα προκύψουν.
Γατί καλύτερα να “προλάβετε” παρά μετά να τρέχετε να “θεραπεύσετε” εκτός και θεωρούνται …αναλώσιμοι:::

“Αρ. Πρωτ : 192/2019 Ξάνθη, 28 Αυγούστου 2019
ΠΡΟΣ
1)Γ.Α.Δ.Π.Α.Μ.Θ
Υποστράτηγο κ. Νικόλαο ΜΕΝΕΞΙΔΗ
2)Διευθυντή Δ.Α. Ξάνθης
Α/Δ κ. Χρήστο ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1)Πανελληνία Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

ΘΕΜΑ : «Προβλήματα στην εφαρμογή του νέου σχεδίου αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών»

Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα εφαρμογής του νέου σχεδίου αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, δεχόμαστε πλήθος παραπόνων από τους συναδέλφους, οι οποίοι καλούνται να εκτελέσουν τις διαταγές και είναι οι μόνοι που βιώνουν όσα οι υπόλοιποι συζητάνε.
Ένα λοιπόν από τα προβλήματα που πρόεκυψε κατά την εκτέλεση της ανωτέρω διαταγής είναι η ανυπόφορη κατάσταση στο σημείο του ελέγχου με τα αμέτρητα κουνούπια στην περιοχή.
Η διασταύρωση Φαναρίου έχει προστεθεί στον «μολυσματικό χάρτη» της χώρας, καθώς είναι δίπλα σε βαλτώδης περιοχή, που ευνοεί την ανάπτυξη των κουνουπιών και η κατάσταση τις νυχτερινές ώρες κρίνεται ανυπόφορη.
Τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιοχή ολοένα αυξάνονται, με την κυριότερη οδηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ να είναι σαφής και ξεκάθαρη : να αποφεύγετε περιοχές με στάσιμα νερά.
Οι αστυνομικοί δεν είναι εργαζόμενοι τρίτης κατηγορίας και σας ζητούμε να τους αντιμετωπίσετε με την ανάλογη ευαισθησία που σας διακατέχει, καθώς και με την δέουσα σοβαρότητα στο θέμα.
Θεωρούμε πως η αλλαγή του σημείου κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς τα προβλήματα εκεί δεν περιορίζονται μόνο στο θέμα των κουνουπιών.
Η έλλειψη υποδομών, το γεγονός ότι οι συνάδερφοι είναι στην μέση του πουθενά και αιχμάλωτοι των καιρικών συνθηκών είναι κάποια ακόμη προβλήματα που αναλυτικά θα σας αναφέρουμε σε επόμενο μας έγγραφο.”