Τρένο έπεσε σε κορμό δέντρου στον Άγιο Στέφανο – Οι μηχανοδηγοί προειδοποιούν για σοβαρό ατύχημα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Τουρισμός για όλους 2024”: Που θα βρείτε τα αποτελέσματα

Ο στόχος είναι μια δίκαιη τουριστική ανάπτυξη που να...

Sunlight Group: Εντυπωσιακές επιδόσεις για 3η συνεχόμενη χρονιά

Η Sunlight Group, μέλος του διεθνούς επενδυτικού Oμίλου Olympia...

Ακόμη ένα δυσάρεστο περιστατικό ήρθε να προστεθεί στη σειρά της ελλιπούς συντήρησης του δικτύου των σιδηροδρόμων, παρά τις προειδοποιήσεις των μηχανοδηγών, αυτή τη φορά με υλικές ζημιές.

Συνεχείς καταγγελίες από τους μηχανοδηγούς ότι ο καθαρισμός της συγκεκριμένης γραμμής δεν προχωρά, ωστόσο φαίνεται να μην τους ακούει κανείς.

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί από το νέο ατύχημα με αμαξοστοιχία σήμερα το μεσημέρι στο ύψος του Αγίου Στεφάνου, στο δρομολόγιο Χαλκίδα – Αθήνα.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, μεγάλο δέντρο έχει πέσει στις γραμμές με συνέπεια να συγκρουστεί η διερχόμενη αμαξοστοιχία σπάζοντας το μπροστινό τζάμι του μηχανοδηγού.

Ο συρμός ακινητοποιήθηκε και οι επιβάτες παρέμειναν για πάνω από μία ώρα στα βαγόνια, μέχρι να φτάσει στο σημείο άλλη μηχανή και να «προσδεθεί» στα βαγόνια. Το πρόβλημα με τα πεσμένα δέντρα, έχει επανειλημμένως επισημανθεί από τους μηχανοδηγούς καθώς πολλά είναι τα περιστατικά.

Σύμφωνα με την Hellenic Train από την πρόσκρουση δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός επιβατών και προσωπικού.

Για περίπου δύο ώρες η κίνηση των συρμών γινόταν σε μονή γραμμή με σημαντικές καθυστερήσεις.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στις 17.45.

Η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή της, στο διαδίκτυο, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, που εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς, δημοσιεύει φωτογραφίες από το συμβάν και απαιτεί άμεση διερεύνηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΕ, ζητώντας άμεσα να βγει πόρισμα. Αναφέρει επίσης ότι οι μηχανοδηγοί έχουν καταγγείλει ότι ο καθαρισμός των γραμμών δεν προχωρά.

«Να βγει πόρισμα τώρα! Να αναγράφει στις πρώτες σειρές ότι «παρότι οι μηχανοδηγοί το έχουν πει χιλιάδες φορές, ο καθαρισμός της γραμμής δεν προχωρά». Στα συμπεράσματα να κατονομαστούν και οι υπεύθυνοι ασφαλώς. Οι συνάδελφοι μας και οι επιβάτες όλοι καλά», αναφέρει η ανάρτηση.

spot_img