Ξεκίνησε από τη Ραγάδα της Ροδόπης πριν από δύο περίπου δεκαετίες την πολιτική του καριέρα ο Χακάν Τσαβούσογλου(απλή συνωνυμία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας) πηγαίνοντας στην Τουρκία με μόνιμη κατοικία του την Προύσα.

Ο 45χρονος δικηγόρος-πολιτικός και με την δεύτερη θητεία του ως Βουλευτή Προύσας έμαθε ότι από σήμερα το πρωί είναι Υπουργός και Βοηθός Πρωθυπουργού, του Μπιναλί Γιλντιρίμ, με ανοιχτό προς το παρόν το χαρτοφυλάκιο των αρμοδιοτήτων του.

Από την εποχή του κόμματος Refah του Νετσμετίν Ερμπακάν ο νεαρός Τσαβούσογλου γνωρίζεται με τον σημερινό Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας που τον ακολουθεί συνεχώς, από την Δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, το Α.Κ.Ρ. και μετέπειτα στην Πρωθυπουργία και τώρα στην Προεδρία του Ερντογάν

Στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογαν, θεωρείται από τους κύριους συντελεστές της οργάνωσης των “Ερντογανιστών” στη Θράκη και των επισκέψεων-περιοδειών σ αυτήν του τότε Πρωθυπουργού και σημερινού Προέδρου Ερντογάν, όπως επίσης της γυναίκας του Εμινέ αλλά και του Μπιναλί Γιλντιρμ στη Θράκη.

Τακτικός επισκέπτης της Ροδόπης αφού μέλη της οικογενείας του μένουν στη Κομοτηνή και την ορεινή Ραγάδα. Πιθανώς να βρίσκεται στην αποστολη, την Δευτέρα, με την έλευση τούρκων επίσημων επ’ ευκαιρία των εκδηλώσεων για τον θάνατο του Αχμέτ Σαδίκ

Διετέλεσε επί δύο θητείες Πρόεδρος του τμήματος Προύσης του Συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης που έχει την έδρα του στην Κωνσταντινούπολη.

Περισσότερα στο videο…