Με τίτλο “Δήμος Ξάνθης : Ενημέρωση τώρα” ξεκίνησε αργά το απόγευμα της 20ης Απριλίου διαδικτυακή “κίνηση” για την ενημέρωση των πολιτών της Ξάνθης από τον δήμο Ξάνθης τον οποίο πριν λίγα λεπτά προσυπέγραψαν ( σε 2 ώρες) περισσότερα από 700 άτομα.

Τα ερωτήματα απλά λογικά και άκρως επίκαιρα στα οποία έπρεπε μέχρι τώρα η Δημοτική Αρχή να έχει ήδη απαντήσει έστω δι ανακοινώσεων και ενημέρωσης της Κοινής Γνώμης αντί να τρέχει νυχτιάτικα στα κοιμητήρια του δήμου (αλήθεια εκτός της Ξάνθης που αλλού πήγε;) για νυχτερινές εναέριες φωτογραφίες για να μας πείσει ότι ….”κάνει κάτι” για τους πολίτες της.

Μπείτε στον δικτυακό τόπο και ενημερωθείτε ….

Το κείμενο της ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ είναι:

Η Ξάνθη εξακολουθεί ενώ επίσημα δεν υπάρχουν κρούσματα όπως αναφέρεται από τους επίσημους φορείς πως υπάρχει επιδημιολογικό φορτίο, ενώ έχει περιορισμούς που δεν υπάρχουν αλλού στην Ελλάδα. (20.00-08.00 επόμενης).

Ζητάμε ενημέρωση από το Δήμο Ξάνθης για ποιο λόγο η πόλη έχει περιορισμό κυκλοφορίας 20.00-08.00 επόμενης έως και 27/04.

Ποια δεδομένα μας έφτασαν σε αυτό το σημείο;

Εφόσον η κρίση των εργαζομένων από Ευρώπη, των φοιτητών από Τουρκία, αντιμετωπίστηκε σωστά, ποιος ο λόγος της συνεχιζόμενης άτυπης καραντίνας που έχει η πόλη , όταν μάλιστα και ο οικισμός των Ρομά είναι καθαρός από κρούσματα;

Η Ξάνθη με τα μηδενικά κρούσματα, έχει περιορισμό κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το επόμενο πρωί μέχρι και τις 27 Απριλίου.

Υπάρχει ανάγκη να ανακοινωθεί κάτι για την δημόσια υγεία, την υγεία όλων μας;

Αυτό σημαίνει ότι δεν ισχύουν τα μηνύματα 4 5 και 6 πιο συγκεκριμένα τα μηνύματα για βοήθεια στο σπίτι (4), το έχει αναλάβει ο τοπικός Δήμος, δεν ισχύουν οι τελετές (5) ενώ το νούμερο 6, που αποτελεί την προσωπική άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα ισχύει στο 1,5 km από τον τόπο κατοικίας, διεύθυνση κατοικίας , στην περιοχή της Ξάνθης με τα μηδενικά κρούσματα (το τονίζουμε αυτό) η τοπική αστυνομική αρχή κάνει αυστηρές συστάσεις να είναι μόνο γύρω στο τετράγωνο κατοικίας.

Επίσης παρότι έχουν ανασταλεί τα μυνμτα, υποτίθεται πως με Αστυνομική Ταυτότητα είσαι καλυμμένος. είσαι; -Αντιλαμβάνεται κανείς πως νιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση έως τώρα των τοπικών αρχών για τα πραγματικά δεδομένα.

Γιατί κανείς δεν βρέθηκε ακόμα να μας εξηγήσει Για ποιο λόγο υπάρχουν τόσο αυστηροί περιορισμοί σε μία περιοχή που δεν έχει κρούσματα ;
Υπάρχουν;

Εάν ναι ανακοινώσεις όχι;

Πέρασαν πολλές μέρες και ακόμα κανείς να μας εξηγήσει τι το ξεχωριστό έχει Ξάνθη που δεν έχει η Λάρισα;

Η Λάρισα έχοντας κρούσματα σε οικισμό Ρομά

Δεν έχει μπει σε καραντίνα ενώ ο οικισμός Ρομά είναι μέσα στην πόλη της Λάρισας. στην Ξάνθη στον οικισμό Ρομά που έγινε ο ντόρος που είναι εκτός πόλης δεν υπάρχουν κρούσματα Ωστόσο εξακολουθούν και υπάρχουν αυστηρότεροι περιορισμοί σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Και στον οικισμό και στην υπόλοιπη πόλη.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη μετακίνησης και σωματικής άσκησης χωρίς να έχουν το άγχος αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους στις 8:00 ή στις 8:15. Και πάλι δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα τι στην ευχή συμβαίνει στην περιοχή και έχουμε υποστεί τέτοιου είδους διακρίσεις σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα;

Εάν είναι επιδημιολογικό το πρόβλημα περιμένουμε απαντήσεις από τον τοπικό Δήμο.

Εάν συνέβησαν παλινωδίες και κακοί χειρισμοί μία συγγνώμη από πλευράς του Δήμου θα ήταν απαραίτητη για την ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί.

Πλήρης διαφάνεια, δεδομένα και γνώση των γεγονότων και δεδομένων ώστε να υπάρξει ηθικά διαφάνεια στην περιοχή.

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/dimos_xanthis_ypoyrgeio_esoterikon_dieythynsi_poli_dimos_xanthis_e