Αξιέπαινη η πρωτοβουλία της Δ/νσης του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής με την συμμετοχή μαθητών του σχολείου που σε τρεις μεγάλες συναυλίες σε Βουλγαρία και Θράκη θα δώσουν το στίγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στον πολιτισμό και την μουσική εκπαίδευση των νεαρών Κομοτηναίων.

Εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα με το πρόγραμμα να διαμορφώνεται ως εξής:

Τρίτη 9 Μαΐου 2017: Φιλιππούπολη Βουλγαρίας, αρχαία ρωμαϊκή αρένα, συμμετέχοντας σε σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την ανακήρυξη της πόλης ως “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΥΡΩΠΗΣ 2018”.

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017: Αλεξανδρούπολη, νέο Δημοτικό Κηποθέατρο, 20:30 το βράδυ, συμμετέχοντας σε σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2017”.

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017: Κομοτηνή, κεντρική πλατεία, 20:30 το βράδυ, συμμετέχοντας σε σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2017”.

Στις συναυλίες συμμετέχουν: η ορχήστρα και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής ενώ στο δεύτερο μέρος των συναυλιών το πρόγραμμα θα πλαισιώσει με την μαγική φωνή του ο μοναδικός Λάκης Χαλκιάς.

Το πρόγραμμα των συναυλιών περιλαμβάνει κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, παραδοσιακά τραγούδια της Θράκης όπως και κάποιες εκπλήξεις ειδικά για την περίσταση!

Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Το Δημόσιο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής λειτουργεί από το 1993 και είναι από τα παλαιότερα δημόσια Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας. Σε αυτό το Σχολείο, πέρα από τα μαθήματα γενικής παιδείας, διδάσκονται η έντεχνη δυτική και η ελληνική παραδοσιακή μουσική, με στόχο να αποκτήσουν οι μαθητές μια αξιόπιστη γενική μουσική παιδεία, καθώς και τα απαραίτητα εφόδια για ενδεχόμενες ανώτερες μουσικές σπουδές. Στο Σχολείο λειτουργούν σύνολα εγχόρδων, τζαζ, χορωδίας, ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, τα οποία οργανώνουν πολυπληθείς συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με μεγάλη απήχηση στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια συνθετών, όπως ο Henry Mancini, Ruiz and Gimble, Duke Ellington, Billy Joel, κλπ. από την Jazz Big Band του Σχολείου. Στο δεύτερο μέρος ο Λάκης Χαλκιάς με την ορχήστρα και τη χορωδία του Σχολείου παρουσιάζουν τραγούδια της ελληνικής παραδοσιακής, ελληνικής και ξένης έντεχνης και λαϊκής μουσικής συνθετών όπως οι Θεοδωράκης , Μαρκόπουλος ,Udo Jurgens, Bregovits.

Λάκης Χαλκιάς
Ο Λάκης Χαλκιάς ανήκει στην τέταρτη γενιά της σημαντικής οικογένειας των Χαλκιάδων, τη μεγαλύτερη μουσική οικογένεια στην Ελλάδα. Από μικρή ηλικία εμφανίζεται δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες, όπως η Σωτηρία Μπέλλου, ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ενώ συνεργάστηκε με ρεμπέτες – θρύλους, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Βασίλης Τσιτσάνης. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 μεταβαίνει στις Η.Π.Α. και στον Καναδά, όπου, μεταξύ άλλων, συνεργάζεται με τον Άντονι Κουήν στην παράσταση «Ζορμπάς». Έχει ερμηνεύσει με μοναδικό τρόπο έργα μεγάλων συνθετών, ανάμεσά τους ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Χρήστος Λεοντής και ο Λουκιανός Κηλαϊδόνης. Μέσα από τη δισκογραφική του δουλειά και τις πολυπληθείς περιοδείες και συναυλίες του έγινε αγαπητός σε παγκόσμια κλίμακα. Το σπάνιο μέταλλο της φωνής του και η πλούσια εκφραστική του γκάμα τον κατέστησαν τον κατεξοχήν ερμηνευτή του έντεχνου παραδοσιακού λαϊκού τραγουδιού στη χώρα μας.