Στα 342 μέτρα από το έδαφος ο επισκέπτης του CN Tower  έχει την πρώτη στάση στο “γυάλινο πάτωμα”.

Το ύψος προκαλεί δέος κοιτώντας κάθετα την βάση του πύργου των 553 μέτρων (1.815 ft.)

Ο 41 χρόνων πύργος του Τορόντο, κατασκευαστικέ το 1976, δέχεται καθημερινά περισσότερους από 2.500 επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου, με το “γυάλινο πάτωμα” να είναι η κυριότερη προτίμηση των περισσοτέρων.

Στο σύνολό του είναι σκεπασμένο με παχιά μοκέτα λόγω του ότι δημιουργούσε προβλήματα φόβου με κυριότερη την υψοφοβία στους επισκέπτες.  Άφησαν οι διαχειριστές του πύργου δύο μόνο “παράθυρα” στην ανατολική και ΒορειοΑνατολική πλευρά του πύργου με θέα το Ενυδρείο και το κλειστό στάδιο Rogers Arena.

Τα 25 εκατοστών θωρακισμένα γυαλιά του πατώματος “φοβίζουν” πολλούς να τα πατήσουν.

Στον γυάλινο όροφο υπάρχει περιμετρικά πλατφόρμα για τους τολμηρούς με την κατάλληλη υποδομή που περιοδικά πραγματοποιούνται άλματα αλεξιπτωτιστών ελευθέρας πτώσης, bungee jumping, αλλά και αιώρηση στο κενό με την κατάλληλη πρόσδεση.

Η θέα της λίμνης Οντάριο, το Downtown με τους ουρανοξύστες αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της πόλης του Τορόντο των 5 εκ. κατοίκων, κόβει την ανάσα από τους δύο εν ενεργεία ορόφους από τα cafe, fast foot και restorant που λειτουργούν, ενώ στην βάση του CN Tower λειτουργούν πολλά καταστήματα κυρίως με αναμνηστικά δώρα.