Τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ακολούθησε ορυμαγδός δηλώσεων από υπουργούς και “υπευθύνους” της Κυβέρνησης για το βοήθημα των 800 € προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους δικαιούχους επιχειρηματίες.

Μάλιστα μετά την παράταση των περιοριστικών μέτρων ξανά δηλώσεις ότι η Κυβέρνηση σκεπτόμενη τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την διατήρηση τους  θα προχωρήσει στο τέλος Απριλίου αρχές Μαΐου και σε δεύτερη καταβολή του βοηθήματος των 800 €.

Δηλώσεις…. η ζώσα “καραμπινάτη” πραγματικότητα όμως άλλα λέει.

Ακόμα σκέφτονται και το “ψιλοκοσκινίζουν” το πότε θα δοθεί και πώς μπορούν να βάλλουν περιορισμούς στο πλήθος των δικαιούχων.

Οι ψίθυροι γίνονται κραυγές από επιχειρηματίες που συνεχώς θέτουν ερωτήματα και καταγγέλλουν, ανυποληψία και ασυνέπεια λόγων και έργων-πρακτικών των Κυβερνώντων.

Έπρεπε να δοθεί η πρώτη δόση των 800€ εδώ και μέρες αλλά ….άκρα του τάφου σιγή.

Παρ΄ όλα αυτά έρχεται τώρα και μια “διάχυση” πληροφοριών ότι επεξεργάζονται “κριτήρια”.

Αναβρασμός….

Πρέπει άμεσα να γίνουν πράξη οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για να σταματήσουν οι “κραυγές και ψίθυροι”  που μόνο καλό δεν κάνουν στην παρούσα φάση και με την ψυχολογία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων να είναι στην κόψη του ξυραφιού με την έκρηξη να μην απέχει πολύ χρονικά και την ένταση της να είναι, πιθανόν, ανεξέλεγκτη.

Εν τέλει όταν το κράτος χρεώνει τις επιχειρήσεις πρέπει και αυτό να είναι σύννομο και εν τάξη στις υποχρεώσεις του.

Δεν μπορεί να χρεώνει το ΓΕΜΗ (Κράτος) και άλλες υπηρεσίες να ….σφυρίζουν κλέφτικα (sic) μας καταγγέλλει επιχειρηματίας της Θράκης.

Σε αναμονή των πράξεων από την Κυβερνητική πολιτική που ήθελε εφαρμοστεί κατ απαίτηση των Ελλήνων άμεσα και φυσικά την πιστοποίηση των Πρωθυπουργικών δηλώσεων που περιμένει ο επιχειρηματικός κόσμος και ελπίζει, ότι δεν είναι …κενό γράμμα!!!