Οι προτομές των ηρώων στην Ξάνθη έχουν την “προτίμηση” των περιστεριών.

Απαράδεκτες οι εικόνες από τις προτομές των τριών ηρώων που έπεσαν για την Πατρίδα στο Αλβανικό Μέτωπο με χαρακτηριστική την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής….

Έτσι τους τιμάει ο δήμος Ξάνθης , δίπλα σε δημόσιες τουαλέτες και στην κατάσταση που βλέπεται. Υπάρχει η ανάλογη υπηρεσία που θα έπρεπε να φροντίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα να επιμελείται της ευπρεπούς εικόνας των προτομών.
Τα επί πλέον σχόλια είναι περιττά…..

Βόγδος Μιχαήλ του Χαρίση, Ανθλγός (ΠΖ): Γεννήθηκε στη Ξάνθη το 1925, του 508 Τ.Π. Έπεσε μαχόμενος στην περιοχή Βιτσίου, ύψ. 1685, στις 10 Αυγούστου 1949.

Στογιαννίδης Ευάγγελος του Ιωάννου. Από την Ξάνθη, γεννήθηκε το 1916. Υπηρετούσε στο 87ο Σ.Π. και εφονεύθη στην Κλεισούρα στις 12/4/1941.

Σκοτώνεται στο Αλβανικό Μέτωπο στις 13 Μαρτίου 1941 ο έφεδρος υπίατρος Κωσταντίνος Τριανταφυλλίδης.
Την 28η Οκτωβρίου 1940, με την κήρυξη του πολέμου κατά της Πατρίδας μας από την τότε φασιστική Ιταλία, ο Κων/νος Τριανταφυλλίδης επιστρατεύθηκε και πολύ σύντομα βρέθηκε στο μέτωπο της Αλβανίας προϊστάμενος Υγειονομικής Μονάδας Εκστρατείας, παρόλο που μπορούσε να αποφύγει τη στράτευσή του λόγω ασθένειας του. Αυτός όμως προτίμησε το δύσκολο δρόμο της προσφοράς των υπηρεσιών του προς την Πατρίδα στις δύσκολες στιγμές του πολέμου.

Εκεί επέδειξε πλούσια ενεργητική δράση, μέχρι την 13η Μαρτίου 1941, που εχθρική ιταλική οβίδα, εκεί στα ένδοξα χώματα της περιοχής ΤΡΙΑ ΑΥΓΑ ΤΕΠΕΛΕΝΙΟΥ, τον πέρασε στην αιωνιότητα. Την ημέρα αυτή ο Υπίατρος Κων/νος Τριανταφυλλίδης προσέφερε τη ζωή του θυσία για τη δόξα και το μεγαλείο της Πατρίδας μας.