Επιστολή αγανάκτησης-διαμαρτυρίας πήραμε από υπηρετούντες σε μονάδα του Δ’Σ.Σ. στην ξάνθη και την δημοσιεύουμε με την ελπίδα να υπάρξει απάντηση, αλλά πάνω απ’ όλα εξομάλυνση εάν και εφ’ όσον υπάρχει το πρόβλημα. Εμείς από την μεριά μας σε έρευνα που προσπαθησαμε να κάνουμε τα στοιχεία που συλλέξαμε εχουν πολλές αναγνώσεις, και ως εκ τούτου διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, αφήνοντας τα συμπεράσματα σε σας, και τις ενέργειες στην διοίκηση.

Η επιστολή αυτούσια, αναφέρει:

“Είμαι σύζυγος στρατιωτικού που υπηρετεί στην Ξάνθη. Θέλω να εκφράσω την αγανάκτηση και την δυσαρέσκειά μου για την καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας που έχει άτυπα επιβληθεί προκαλώντας αρκετά προβλήματα σε εμάς στην οικογένειά μας, μη μπορώντας στην ουσία να προγραμματισθεί τίποτα, έχει επιφέρει αρκετή ενδοοικογενειακή ένταση και αναστάτωση γενικά.

Ανταπόκριση από το στρατό είναι δύσκολα να υπάρξει οπότε απευθύνομαι σε εσάς, ζητώντας την βοήθειά σας, με την ανάδειξη του προβλήματος, ως την μόνη οδό. Παρακάτω έχω συντάξει σκέψεις και γεγονότα. Παρακαλώ εάν είναι δυνατό να τα ελέγξετε ή διορθώσετε όπως νομίζετε καλύτερα. Λόγο την φύσεως του επαγγέλματος παρακαλώ για την ανωνυμία μου.

Η εφημερίδα μας έγινε αποδέκτης επιστολής για ακόμη μία φορά, αλλά και διαφόρων τηλεφωνικών παραπόνων μελών οικογενειών, του προσωπικού που υπηρετεί στο Τέταρτο Σώμα Στρατού (ΔΣΣ) στην Ξάνθη και ειδικότερα στο 476 τάγμα(σ.σ…), εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους για την αδικαιολόγητη καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας το τελευταίο διάστημα, καθώς επίσης για την αναστολή χορήγησης αδειών αλλά και των απαλλαγών (ρεπό) μετά από 24ωρες υπηρεσίες.

Για μια ακόμη φορά λοιπόν τίθεται υπό αμφισβήτηση το Άρθρο 7 του ΦΕΚ 1139 τεύχος Β 3 Ιουνίου 2011, για τα Διοικητικά και άλλα ευεργετικά μέτρα για κατηγορίες στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, άλλα και η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με την Φ.900α/8814/12193/21 Σεπ 2011, η διάρκεια της απαλλαγής του στρατιωτικού προσωπικού από υπηρεσία είναι 24ωρη και αφορά απαλλαγή από όλες τις δραστηριότητες της επόμενης μέρας.

Προφανώς όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σημασία για την Διοίκηση του 476 τάγμα(σ.σ…), όπου εφαρμόζεται ένα δικό του καθεστώς χορήγησης αδειών – απαλλαγών. Ίσως να οφείλεται στις επερχόμενες κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι στο πρόγραμμα, θέλοντας να εντυπωσιάσουν; έχει ίσως επιβληθεί κάποια αυξημένη κατάσταση ή επιφυλακή λόγο των διάφορων τελευταίων προκλήσεων των Τούρκων; αντιμετωπίζει η Μονάδα κάποια έκτακτη κατάσταση ή είναι απλά αυθαιρεσίες του διοικητή;”