Θέατρο του Παράλογου; Συμφέροντα; ή ΕΛΛΑΣ ΤΟ  ΜΕΓΑΛΕΙΟ σου …και την μέρα 

«…. την 17η Αυγούστου 2020, πέρασε η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και ζήτησε από τους κατοίκους που έχουν σπίτια στην παραλιακή ζώνη Σκάλας Αβδήρων Ξάνθης, του Αι-Γιάννη, της Μάνδρας, να μαζέψουν από την παραλία τις ομπρέλες τους και ότι άλλο έχουν, δηλαδή κάποια καρέκλα ή κάποιο τραπεζάκι συνήθως πλαστικά και ευτελούς αξίας, χωρίς να είναι μόνιμες κατασκευές από μπροστά από τα σπίτια τους στην παραλία….

Οι κάτοικοι που έχουν τα σπίτια τους εκεί , δηλαδή στην προβολή του μετώπου των οικοπέδων προς την θάλασσα, που αρκετοί είναι και μιάς κάποιας ηλικίας, αντί να τα πηγαινοφέρνουν πρωί, μεσημέρι, απόγευμα κάθε μέρα, άλλωστε είμαστε όλοι γνωστοί μεταξύ μας τα έχουμε αφήσει για να εξυπηρετούνται συνήθως οι γηραιότεροι και τα παιδιά μας.

Φανταστείτε μιλάμε για μια παραλία με άμμο, με φάρδος από τις περιφράξεις των ιδιοκτησιών μας μέχρι το κύμα να είναι περίπου 165 μέτρα και σε μήκος, μόνο για την «γειτονιά» μας περί τα 2.000 μέτρα,(σε σύνολο 10 χλμ στο σύνολο)  δηλαδή ίσως, περισσότερα από ….300.000 τετραγωνικά μέτρα ! ! ! !

Δεν εμποδίζουμε κανένα απολύτως δεν κλείνουμε ούτε δημιουργούμε κανένα πρόβλημα για την ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση όποιου/ων θέλουν να την επισκεφθούν ή να περάσουν κάνοντας την βόλτα τους από την περιοχή.

Επί πλέον φανταστείτε υπάρχουν πολλές οικοτουριστικές επιχειρήσεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια και άλλες μονάδες τις οποίες χρησιμοποιούν επισκέπτες – παραθεριστές από χώρες της Βαλκανικής πολλούς μήνες τον χρόνο φέρνοντας συνάλλαγμα στην περιοχή και δίνοντας θέσεις εργασίας.

Αυτό λοιπόν που έγινε το 2020 έγινε και την εβδομάδα που πέρασε και ξανά πάλι τα ίδια. Πέρασε κλιμάκιο της Κτηματικής του Δημοσίου με δύο υπαλλήλους της με την συνδρομή ανδρών της ΕΛ.ΑΣ (δύο αστυφύλακες) και του Λιμενικού (ένας) εξοπλισμένες οι δύο κυρίες της Κτηματικής με ένα κοντάρι που φιλοξενούσε στην κορυφή του GPS.

Το κλιμάκιο αυτό των πέντε δημοσίων υπαλλήλων πήγαινε σε κάθε ομπρέλα και καταγράφανε τις …. Συντεταγμένες της κάθε ομπρέλας ! ! ! !

(σ.σ  Ε Λ Λ Α Σ   Τ Ο   Μ Ε Γ Α Λ Ε Ι Ο σου …και την μέρα! ! ! !)

Και η Κρατική Παράκρουση συνεχίζεται …..λέγοντας σε παρευρισκόμενο ότι: «….όταν ξαναπεράσουμε και βρούμε την ομπρέλα θαλάσσης με την καρέκλα ή την ξαπλώστρα, τις πλαστικές, αυτό είναι …ΠΑΡΑΒΑΣΗ και θα υπάρξουν πρόστιμα…..»

(σ.σ την φρουράαααααα…… την φρουράαααα…… όλοι σας στο μπαλαούροοοοοοο! ! ! ! )

Με την παράβαση «περί κατάληψης του αιγιαλού (sic)….. με την όλη «επιχείρηση καταστολής της παρανομίας για περίπου 17 δέκα επτά ομπρέλες σε 300.000 τετραγωνικά μέτρα άμμου στην παραλία της Σκάλας Αβδήρων να εξελίσσετε στις 11.00’ το πρωί.

Φυσικά δεν ενοχλείται κανείς από τα «κατασκευάσματα» που κατ ευφημισμόν ονομάζονται «πύργοι ναυαγοσωστών» και αν είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία ή όχι……»

Αυτά μας εξιστορεί ο ιδιοκτήτης οικίας και κάτοικος της περιοχής κ. Ευάγγελος Παρασχίδης ως μέρος των όσων συνέβησαν και συμβαίνουν στη περιοχή.

Το λυπηρό είναι ότι άρχισαν να φεύγουν πολλοί από τους τουρίστες επισκέπτες της περιοχής για άλλους κοντινούς προορισμούς σε όμορες Π.Ε. Ενότητες με τον Δήμαρχο της περιοχής να δηλώνει …. Αναρμόδιος.

Εμείς στον Akritas Media Group προσπαθήσαμε πολλές φορές να έρθουμε σε επικοινωνία με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, αλλά το τηλέφωνο δεν απαντούσε, για να έχουμε την άποψη της υπηρεσίας. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να μάθουμε τελικά τι συμβαίνει….. «Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;»… .γενικώς και ειδικώς!!!

Με τις επιτροπές Τουρισμού από Π.Ε Ξάνθης, Δήμους, ΕΒΕ ….να σκέφτονται πότε θα το συζητήσουν το θέμα …. Την τουριστική περίοδο να έχει ξεκινήσει και ο διαδίκτυο σε Βουλγαρία, Ρουμανία και άλλες χώρες να «επισημαίνει και να αποτρέπει».

Ενημέρωση ή δυσφήμιση;

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ξάνθης να αγωνιά και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να μην απαντά στα τηλέφωνα…..

Κατά τα υπόλοιπα του τουρισμού διαβάζουμε κατά περιόδους τους «Στόχους της Κυβέρνησης» για τις αφίξεις και διανυκτερεύσεις στον τουρισμό για το 2021!!!!

Όλη η συνέντευξη στον Ρ/Σ akritasradio.com της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2021………