Όσο ο διεθνής πολιτικός κλοιός σφίγγει στον “λαιμό της Τουρκίας” τόσο ποιο προκλητική εμφανίζεται η ρητορεία του Τούρκου Προέδρου που τελικώς δεν είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

Οι απροκάλυπτα επιθετικές και μισαλλόδοξες εκφράσεις και πολιτικές τοποθετήσεις-οδηγίες έχουν πολλαπλές αναγνώσεις με μία από αυτές, την εκπομπή μηνυμάτων περί ακραίας αποφασιστικότητας και “έντονου παλληκαρισμού” απέναντι στην Ελλάδα που πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους η Ε.Ε. αλλά και η νέα Κυβέρνηση των ΗΠΑ που στο διάβα των ημερών χάνει και τον επιθετικό προσδιορισμό της “νέας” για τις αποφάσεις που πρόκειται να λάβουν.

Μένει στην Ελληνική Κυβέρνηση να είναι σε αρμονία με το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας και αυτές τις συνεχείς διαπιστώσεις να τις μεταφέρει ευθέως προς την Πορτογαλική Προεδρία του τρέχοντος εξαμήνου (1-1-2021 έως 30-6-2021).

Ο δε Πορτογάλος Πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα θα πρέπει να δώσει με την πρέπουσα βαρύτητα, να καταλάβουν κυρίως η Γερμανική, Ισπανική και Ιταλική  Κυβερνήσεις ότι τα οικονομικά τους συμφέροντα επιταχύνουν την καταλυτική διάλυση της ΕΕ. και εν τέλει θα κληθούν να διαχειριστούν την τουρκική επιθετικότητα σε πεδία που τώρα θεωρητικά εκλαμβάνουν ως περιπτώσεις “πολεμικών παιγνίων” … επί χάρτου.

Η δε “Γερμανική μονταζιέρα” ανέλαβε τον ύπουλα βρώμικο ρόλο της  με “ύπουλα και ανεξάρτητα” δημοσιεύματα τύπου FAZ προσάπτοντας στην Ελλάδα μαξιμαλιστικές ιδέες και διεκδικήσεις. Ελπίζοντας να ευθυγραμμιστούν και οι υπάκουοι εγχώριοι στην Ελλάδα ακόλουθοι.

Για ακόμη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο κοινοβούλιο προειδοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην τον προκαλεί, υποστηρίζοντας πως αν δεν ξέρει τη θέση του «έχει ήδη αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων». ενώ πρόσθεσε πως «ξέρεις πολύ καλά ποιοι είναι οι τρελοί Τούρκοι».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη βοήθεια που περιμένει από χώρες της Δύσης, τις οποίες αποκάλεσε «βουνά» χρησιμοποιώντας μια αλληγορική έκφραση.

Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, τα «βουνά έχουν χιόνια» και ως εκ τούτου, «κανείς από αυτούς δεν θα σε βοηθήσει».

«Μην με προκαλείς, ξέρεις τη θέση σου. Αν δεν την ξέρεις τότε έχεις φύγει ήδη από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Βασίζεσαι στην υποστήριξη των χωρών της Δύσης, αλλά στις “κορυφές αυτών των βουνών”, που εμπιστεύεσαι, το χιόνι έχει πέσει και κανείς από αυτούς δεν θα σε βοηθήσει.

Λύνουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας, έτσι ξέρεις πολύ καλά ποιοι είναι οι τρελοί Τούρκοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, είπε πως δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν της λύσης των δυο κρατών και τόνισε πως είτε το δέχεται η Ελλάδα είτε όχι, οι συζητήσεις για την Κύπρο δεν μπορούν να περιλαμβάνουν λύση που περιλαμβάνει την ομοσπονδία.

Προειδοποίησε επίσης πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει πλέον οι Τουρκοκύπριοι να θυματοποιούνται από το 50ετές αδιέξοδο.

* με στοιχεία από defencenet.gr