Σε αναμονή των νέων δηλώσεων-διαγγέλματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 19.30΄(ζωντανά στον https://akritas.tv/) σήμερα οι ξενοδόχοι και οι αεροπορικές εταιρείες, με τους επαγγελματίες του τουρισμού να είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση όλων των προγραμμάτων τους για το 2020

Να κλείσουν όλα τα ξενοδοχεία της χώρας προχωρά το Υπουργείο Τουρισμού. Σε πρώτη φάση τα ξενοδοχεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά έως το τέλος Απριλίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα υπάρχει ένας μικρός, κατά πάσα πιθανότητα μονοψήφιος αριθμός μονάδων που θα μείνουν ανοιχτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ένα ξενοδοχείο θα μείνει ανοιχτό σε κάθε νομό.

Σημειώνεται, πως πέρα από την προσπάθεια για μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, τα ξενοδοχεία μπορούν να επιταχθούν και να διατεθούν για τη νοσηλεία ασθενών.

Η απόφαση του υπουργείου Τουρισμού έρχεται σε συνέχεια αποφάσεων για αναστολή των συνεδριακών εκδηλώσεων, την προσωρινή απαγόρευση του κατάπλου όλων των επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια, το κλείσιμο της εστίασης, καθώς και της απαγόρευσης λειτουργίας των καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας έως και τις 30 Απριλίου