Μια ανάσα από την υπογραφή μιας πολύ σημαντικής συμφωνίας που αναμένεται να αλλάξει ριζικά το τοπίο στα ελληνικά media βρίσκονται οι Ιβάν Σαββίδης και Φώτης Μπόμπολας.

Σύμφωνα με το «lykavitos.gr» οι συνεργάτες του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ άναψαν το πράσινο φως μετά από τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών να προχωρήσει στη συμφωνία με τον Φώτη Μπόμπολα.

Ο λογιστικός έλεγχος των «μαγαζιών» του Φώτη Μπόμπολα, από την εταιρεία ορκωτών λογιστών της Deloitte έχει ολοκληρωθεί και ο Ιβάν Σαββίδης φαίνεται έτοιμος να μπει δυναμικά στο παιχνίδι των media.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του «lykavitos.gr», οι δύο άνδρες κατέληξαν σε ένα εταιρικό σχήμα στο οποίο το μεγαλύτερο μετοχικό μερίδιο θα έχει η πλευρά Σαββίδη αλλά η πλευρά Μπόμπολα θα διατηρήσει τον έλεγχο του μάνατζμεντ της «ΠΗΓΑΣΟΣ».

Η συμφωνία, πρακτικά συμπεριλαμβάνει «συνεταιρισμό» στην Εκτυπωτική Μονάδα «ΙΡΙΔΑ», στο Πρακτορείο Διανομής Τύπου «ΕΥΡΩΠΗ», και στα Μέσα Ενημέρωσης που εκδίδει η «ΠΗΓΑΣΟΣ».

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι ακριβώς θα γίνει με το Mega, αφού ακούγεται πως ο Σαββίδης ενδιαφέρεται για εξαγορά επιπλέον ποσοστού στην «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» κάτι που αναθερμαίνει και τα σενάρια επανεκκίνησης του ,πάλαι ποτέ, «Μεγάλου Καναλιού».