Έκθετος ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για τα γεγονότα στην Γλαύκη μετά την αθώωση του «Μαχητή της Ξάνθης»

Την πανηγυρική αθώωση του δημοσιογράφου και ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Μαχητή της Ξάνθης», Πάνου Παπαδόπουλου, ο οποίος εγκαλούνταν από τον Βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων αποφάσισε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε μηνύσει τον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη της εφημερίδας για δημοσίευμα στον «Μαχητή» τον Ιούλιο του 2016 σχετικό με τα όσα έλαβαν μέρος στη Γλαύκη Ξάνθης κατά τη διάρκεια της κηδείας του άτυχου στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής.

Στο δημοσίευμα γινόταν λόγος για «τουρκικό πραξικόπημα» και αναφέρονταν μεταξύ άλλων ότι «την ώρα που ο Μουφτής κ. Σινίκογλου έψαλε και συμπαραστέκονταν στην οικογένεια, και χωρίς κανένα σεβασμό στη Μνήμη του Νεκρού στρατιώτη και του Στρατού που έδωσε το “παρών’’ με επικεφαλής τον Στρατηγό δ/κτη του Δ’ΣΣ, εισέβαλαν ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ, τον Πρόεδρο της “ΤΕΞ”, Κουρτ Αχμέτ, και τον αντιπρόεδρο του ΚΙΕΦ(DEB) Οζάν Αχμέτογλου απαιτώντας να αφαιρεθεί η Ελληνική σημαία από το φέρετρο, να φύγει ο Στρατός και να μεταφέρουν αυτοί το νεκρό στα νεκροταφεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, η οποία διήρκεσε συνολικά τρεις ημέρες, η υπεράσπιση του Πάνου Παπαδόπουλου προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο των Μουφτήδων Θράκης σύμφωνα με το οποίο «ο ισλαμικός νόμος επιτρέπει το φέρετρο μουσουλμάνου στρατιώτη να φέρει τη σημαία που έφερε και ο ίδιος όταν υπηρετούσε τη θητεία του, ως απόδοση τιμής στον στρατιώτη».

(σ.σ. άλλωστε το ίδιο συμβαίνει και στην γείτονα χώρα με σωρεία φερέτρων σκεπασμένα με την τουρκική σημαία να επιστρέφουν από το μέτωπο της Συρίας, εδώ, στην περίπτωση αυτή, φυσικά, δεν “θυμούνται το τι συμβαίνει στην γείτονα χώρα, ούτε έχουμε δηλώσεις μεγαλοσχημόνων επ’ αυτών.)

Με το έγγραφο αυτό καταρρίφθηκε ο ψευδής, όπως αποδείχθηκε, ισχυρισμός του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι το να καλύπτεται φέρετρο μουσουλμάνου με σημαία «δεν είναι σύμφωνο με την μουσουλμανική θρησκεία» και με το δικαστήριο εν τέλει να δικαιώνει απόλυτα τον γνωστό δημοσιογράφο της Ξάνθης.

Να υπενθυμίσουμε ότι για τα γεγονότα της Γλαύκης είχαν καταδικαστεί το Νοέμβριο του 2017 από το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και ο Ιμάμης Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου με ποινή φυλάκισης 7 μηνών για τα αδικήματα της αντιποίησης άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης.

Το δημοσίευμα του «Μαχητή Ξάνθης» είχε αναδημοσιεύσει και η Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ με αποτέλεσμα να μηνυθεί επίσης από τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ με την εκδίκαση της υπόθεσης να έχει οριστεί, κατόπιν αναβολών, για τον Φλεβάρη του 2020 με τις νέες εξελίξεις να σηματοδοτούν την πλήρη αθώωση.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος και όχι μόνο της Θράκης, είναι σε αναμονή το τι θα πράξει στην συνέχεια ο εκδότης του «Μαχητή Ξάνθης»…