Συνέχεια των έντονων διαμαρτυριών από τους μικροπωλητές των λαϊκών αγορών Ξάνθης, σήμερα στο Δήμαρχο της Ξάνθης, τα “κατέθεσαν” για ακόμη μια φορά απελπισμένοι από την απραγία με τα χρέη να τρέχουν και τα λόγια …. έπεα πτερόεντα.

Περισσότεροι από περίπου 60 μικροπωλητές, τόσοι έδωσαν το παρόν από 420 οικογένειες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο επιχειρηματικό χώρο, συγκεντρώθηκαν στον παραδοσιακό χώρο τέλεσης της Λαϊκής του Σαββάτου στην πλατεία Ζωαγοράς της Ξάνθης την 12η μεσημβρινή.

Μετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν περισσότερο από πενήντα λεπτά αποφασίστηκε να τα πουν …. στον Δήμαρχο!!!

Όπερ και εγένετο…..

Το διά ταύτα της υπόθεσης;….

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν ξέρει ποιος πήρε την απόφαση…. αν ήταν ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κος Νίκος Εφραιμίδης, μην είναι δε και ο Περιφερειάρχης; …κος Χρήστος Μέτιος…. ή ο κος Υπουργός;…..

Πάντως ο κος Δήμαρχος υποσχέθηκε για άλλη μια φορά ότι θα πάει στην…. Αθήνα για να μιλήσει του κου Υπουργού για να βρεθεί η λύση των αποζημιώσεων, ελπίζοντας όλοι για μια ακόμη φορά, να μην …. Κομίζει Γλαύκα είς Αθήνας!!!

…. οι Μαυρογιαλούροι εν δράση….

“Επίγευση” όλων αυτών των σολοικισμών ο κατευνασμός του οργισμένου “πλήθους” και η μετάθεση ευθυνών και καθαρού λόγου σε…. άλλους με την τακτική και λογική, να φύγει από μένα ( η καυτή πατάτα ντε) και όπου θέλει ας πάει!!!

Η δήλωση του κ Σωτ. Τσιόδρα την Παρασκευή 12 Ιουνίου σε ερώτηση του https://akritas.tv/ μάλλον δεν έγινε αντιληπτή από την Δημοτική Αρχή που έλεγε: “…έχετε δίκαιο, αν φερθούμε σωστά δεν θα υπάρχουν τέτοια μέτρα. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα (κλείσιμο των επιχειρήσεων). Το θέμα είναι μόνο της τήρησης των μέτρων από όλους μας….”

Τα ερωτήματα των ενδιαφερομένων υπό καταστροφή επιχειρηματιών, είναι μέχρι στιγμής άνευ απαντήσεων…. μα δεν τηρούμε στην “λαϊκή της Ξάνθης” όλα τα μέτρα προστασίας; …

Δεν έκανε πράξη ο Δήμος Ξάνθης (αυτός που δεν ξέρει ποιος αποφασίζει για τι;) και δεν εφάρμοσε τα πρωτόκολλα προστασίας με την διασπορά σε τρία σημεία της πόλης, τους μικροπωλητές;

Έως και πριν τον τελευταίο γύρο των κρουσμάτων (40 χλμ μακριά από την πόλη της Ξάνθης ο Εχίνος, το ορεινό Πομακοχώρι) δεν τηρήθηκαν με πλήρη αυστηρότητα όλα τα μέτρα και πρωτόκολλα προστασίας του γενικού πληθυσμού;

Οι πωλητές του “παζαριού” διερωτήθηκαν με οργή, εμείς είμαστε πολίτες και πωλητές …ενός κατώτερου Θεού;

…. γιατί όλοι οι άλλοι ανοιχτά και εμείς να παραμένουμε κλειστοί με τον Δήμαρχο και τους περί αυτόν (κάτι για χρωστούμενα ακούστηκε ότι εξοφλούνται τις τελευταίες μέρες….), να προσπαθούν να καλύψουν την ένδεια λόγου και πράξεων και να “δικαιούται δια να ομιλεί” περί μελλοντικών αποζημιώσεων;….

Ποιος θα δώσει τι και σε ποιους με τι πολιτικό αντάλλαγμα; …..ΑΝ;

Σήμερα αντί να βάλουν τις μάσκες προστασίας, ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ των ανίκανων να δώσουν λύσεις, πλην όμως ικανότατων για …. αναθέσεις “papmpers”