Έκτακτη Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας

Κλιμακώνουν την ένταση οι Τούρκοι διά στόματος τους Προέδρου της Τουρκίας και κύριου πολιτικού παιχτη στην κορυφή της Τουρκικής πολιτικής πυραμίδας, Ρετζέπ Ταιυπ Ερντοάν με δηλώσεις που βαζουν φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βλέποντας να μην του βγαίνουν τα “παιχνίδια Πολέμου” στην Συρία και στο Αφρίν προσπαθεί να μετατοπίσει και να ενδυναμώσεις τις ιαχές πολέμου δημιουργώντας “θέμα” και θερμά επεισόδια με τα Ίμια.

[wpdevart_youtube]zdexc48b1n4[/wpdevart_youtube]

Οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν και στέλνουν σαφές “μήνυμα” προς την Τουρκική πολιτική ηγεσία. Οι Τούρκοι όμως… στον κόσμο τους!
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει πως τα Ίμια… ανήκουν στην Τουρκία!

Μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 12.02.2018, στα Ίμια, η Τουρκία εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι τα Ίμια είναι …..δικά της!

Σήμερα, Τρίτη 13.02.2018, νωρίς το απόγευμα, σημειώθηκε και νέο επεισόδιο στα Ίμια και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντιδρά με ανακοίνωση που διένειμε στον τύπο και υποστηρίζει πως τα Ίμια… τους ανήκουν!

Ο Μανώλης Κωστίδης πρώτος οποίος μετέφερε την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο κατηγορεί την Ελλάδα πως «παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη»!

Οι καλά γνωρίζοντες την βαθειά πολιτική “σκηνή” στην Τουρκία περιμένουν να συνεχιστούν αυτές οι προκλήσεις.
Η Ε.Ε. δια στόματος υψηλόβαθμου στελέχους της Μαργαρίτη Σχοινά διεμήνυσε ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να πάψει η Τουρκία να απειλεί χώρα μέλους της Ε.Ε.