Στην Ελλάδα του covid-19 ποιος να μου το λεγε και να μην τον κορόιδευα!

Ναι, στην Ελλάδα που ζητούν απελπισμένα να δράσουμε και να επιδράσουν οι προυποθέσεις και οι συνθήκες εις όφελός μας, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κάποιοι, σ αυτή τη μεταλλαγμένη υπό κατάρρευση και υπό διάλυση, θέλουν και απαιτούν να σεβαστούμε τρόπους και μεθόδους πλήρως αντιδημοκρατικές και κρινόμενες άκρως φασιστικές ,εξ αιτίας της απολύτου εκλογής ,επιλογής και αναθέσεις.

Στη δική μου Ελλάδα τα θέλω όλα καθαρά ,διαυγή και κυρίως τα θέλω ,όλα πάνω στο τραπέζι και όχι όλα ,τα πάντα κάτω απ το χαλί.

Ξέρετε βάζοντας τα όλα κάτω απ το χαλί ,άρχισαν και εξανεμίζονται οι διαθέσεις και οι καταθέσεις εκείνων που δήλωναν κάποτε σωστά και θεμιτά μέσα ,άκρως αθώα και ποτέ ενοχικά και περιπλανόμενα σε σχέση με τακτικές και τρόπους επίλυσης θεμάτων.

Για μια φορά ακόμη ,δε μετάνιωσα που τάχθηκα με την παράταξη του ΠΑΣΧΑΛΗ ΛΥΡΑΤΖΗ.ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ.

Μπορεί να μην εκτίμησαν την προσπάθειά μας να δώσουμε να καταλάβουν πως θα πρεπε να μας ψηφίσουν μόνο και μόνο για μια καινοτόμα άφεση προτάσεων ,πρωτοβουλιών ,αλλά κυρίως γιατί δηλώναμε ποτέ ενταγμένοι σε ακολουθίες, κολακείες, αυλικούς και αυλές αυτών.

Ακούγοντάς τον πολύ πολύ προσεκτικά ,αποκομίζω το ένα και ξέχωρο ,το διαφορετικό και ποτέ απρόσμενο ,για μας που τον πιστέψαμε και εξακολουθούμε να δρούμε και να ακολουθούμε τα δικά του βήματα, αποτυπώματα μιας πολιτικής θέσης και ευγένειας αυτής.

Εξίσου περήφανη και ευλογημένη νιώθω, για τα άρθρα μου που στέλνω στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΑΚΡΙΤΑΣ, καθώς και για τα μέλη που την απαρτίζουν με σύνεση ,καθαρότητα και διαύγεια νου ,σκέψης και ποτέ υφαρπαγής του ευκαιριακού και εκμεταλλευόμενοι τρόπου ανάδειξης και εξέλιξης ,σε ποταπό και ανάξιο τρόπο ενημέρωσης ,απευθυνόμενοι στον τοπικό λαό ,της Ξάνθης και όχι μόνο.

Δεν είναι δυνατό ,στον 21ο αιώνα ,να επικρατεί η φίμωση των μέσων ενημέρωσης ,η τροπολογίες οι δικές τους ,ως αιτιολογίες και ως αποδεκτές απ’ τον υπόλοιπο κόσμο, αιτιολογήσεις καθώς και διευκολύνσεις επικαλούμενων έργων, στόχων ,ακόμα και υποχρεώσεων.

Η πόλη μας έχει ανάγκη και απαιτεί τη σύμπραξη, τη συμπόρευση ,όσο το δυνατό πιο αποστασιοποιημένα και αποκομματικοποιημένα, σε μορφή τοπικών αρχόντων και δημοτικών συμβούλων ,άρτια συνδεδεμένων και καθ΄όλης της ύλης ομολογούμενων έργων ,πρακτικών και πράξεων ,διάδοσης ,μετάδοσης και σίγουρα απόλυτης κριτικής απ’ τους πολίτες αυτού του τόπου και πληρέστατης τους ενημερώσεως.

Τραγελαφικές καταστάσεις να συμβαίνουν σε Δημοτικά Συμβούλια ,τρελές αναθέσεις, ποσό όγκου αναθέσεων προβολής ,αλλά το χειρότερο είναι ,πως ο κάθε Δήμαρχος της πόλης ναι ΑΡΧΕΙ αλλά δεν πρέπει να ξεχνά πως ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ,ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ,ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ σε όλα τα στρώματα ,ώστε να κερδίσει και την εμπιστοσύνη τους και την απόλυτή τους αποδοχή.

Τώρα το τι γίνεται και τι δε γίνεται ,σε κάθε εκλογική περίοδο ,με τίποτα δε συγκρίνεται ,αλλά ο χρόνος ,ο καιρός ,νουθετούν και αποδεικνύουν αν έπρεπε ή όχι, αν άξιζε ή όχι ,αλλά ΄το κυριότερο ,αν μας κέρδισε ,ώστε να ξαναψηφιστεί.

Ελπίζω την επόμενη φορά να αποδειχθούν οι Ξανθιώτες αντάξιοι των προσδοκιών τους κι όχι των εφαρμογών και των αποκλίσεων ,των υποκλίσεων και των επικλήσεων.

*της ΑΝΝΑ ΖΑΝΙΔΑΚΗ.