Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η ατυχής κατά κάποιους εικονογράφηση πληροφοριακού υλικού του γερμανικού Υπουργείου Υγείας για τον κορoνοϊό σε 16 διαφορετικές γλώσσες, στην οποία η «Τουρκία» ως γυναίκα εμφανίζεται να κρατά στο χέρι της ένα μικρό παιδάκι  που απεικονίζει την «Ελλάδα», ως ένα μικρό κοριτσάκι με την ελληνική σημαία.

Το σκίτσο έχει πυροδοτήσει αγανάκτηση και αντιδράσεις μερίδας χρηστών των κοινωνικών δικτύων, που σχολιάζουν μεταξύ άλλων ότι «τόση έλλειψη ευαισθησίας μόνο στην Γερμανία μπορεί να βρεθεί». Ακόμη και λογαριασμοί της γειτονικής Τουρκίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γελούν ειρωνικά στην απεικόνιση της Ελλάδας ως μικρού παιδιού της Τουρκίας, τη στιγμή μάλιστα που συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο σε σχέση με τα εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες όσον αφορά τα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

To επίμαχο PDF, πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Υγείας και του Εθνοϊατρικού Κέντρου, παρέχει ενημέρωση στους πολίτες στα αραβικά, τα βοσνιακά-κροατικά-σέρβικα, τα κινεζικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ελληνικά, τα ιταλικά, τα κουρδικά, τα παστούν, τα περσικά, πολωνικά, ρουμανικά, ρώσικα, ισπανικά και τουρκικά.

Το πρέπον και φρόνιμο θα ήταν, σύμφωνα με γνώμες χρηστών στο διαδίκτυο, το γερμανικό υπουργείο να ανακαλέσει το συγκεκριμένο αρχείο και να διορθώσει την “ατυχή” αυτή εικονογράφηση.