Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ και τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής το Σάββατο εξαπέλυσε σκληρή επίθεση προς τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και την επισήμανση του τελευταίου πως η διαφθορά είναι ένα «κοινωνικό φαινόμενο».

Συνεχίζοντας την πολιτική «βεντέτα» που ως βάση της έχει το 2000, ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως «ο κ Σημίτης έχασε τον έλεγχο στο κόμμα του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα «σύστημα Σημίτη» και η χώρα να μετατραπεί σε ένα απέραντο εργαστήριο διαφθοράς. Η διαφθορά λοιπόν δεν αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο όπως ισχυρίζεται ο κ. Σημίτης».

Αν και στον πολιτικό του λόγο αναγνώρισε την ένταξη στη χώρα μας στην ΟΝΕ από την κυβέρνηση Σημίτη, ο Κώστας Καραμανλής κινήθηκε κριτικά, σε αντίθεση με μια μερίδα της ΝΔ η οποία θέλει συνεννόηση με τον εκσυγχρονιστικό χώρο που κινείται εντός και πέραν του ΠΑΣΟΚ έχοντας στη λογική της μετεκλογική συνεργασία.

Παράλληλα ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ ως προς την πορεία της αξιολόγησης αναφέροντας ότι «για άλλη μια φορά έχουμε το απίστευτο πισωγύρισμα της Κυβέρνησης, που άλλα λέει τη μια και άλλα πράττει την άλλη» ενώ αυστηρή κριτική επιφύλαξε και ως προς τους δανειστές για τους οποίους τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να δεσμεύουν τη χώρα με μέτρα για τα επόμενα 2 χρόνια».

Σε ένα άνοιγμα προς τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Καραμανλής υποστήριξε πως «κανένα οικονομικό πρόγραμμα δεν είναι ανελαστικό και αυτό φάνηκε από τον τρόπο που εφαρμόστηκε το 2ο μνημόνιο επί Σαμαρά, όταν οι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές ήταν μόνο 27,82%, ενώ σήμερα με το 3ο μνημόνιο των Τσίπρα-Καμμένου φτάνουν τα 82,4%» ενώ κινούμενος σε κοινωνιστική γραμμή υποστήριξε πως «η Ν.Δ. είναι το μεγάλο κεντροδεξιό πατριωτικό κόμμα, που μεταπολεμικά αφουγκράστηκε και συνομίλησε με πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές το κόμμα έχασε την επαφή του με τα λαϊκά στρώματα. Όμως, η Ν.Δ. κατάφερε να μείνει όρθια όλα αυτά τα χρόνια, όταν το «παλιό» κομματικό σύστημα κατέρρεε. Αυτό δείχνει ότι η παράταξη έχει ρίζες και συνομιλεί με όλους. Δεν είναι κόμμα ελίτ όπως κάποιοι θέλουν να την παρουσιάσουν».

πηγή : arouraios.gr