Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητάει την άμεση παραίτηση του Αντιδημάρχου και αναπληρωτή Δημάρχου Ξάνθης Εμμανουήλ Φανουράκη για την “ανεύθυνη και προκλητική συμπεριφορά του”.


Λίγη ώρα πριν την αποστολή της επιστολής που προσυπογράφουν οι τέσσερις από τις πέντε παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικού Συμβούλιο της Ξάνθης ο Πρώην Δημαρχος και επι κεφαλή της Αντιπολίτευσης έστειλε επιστολή προς την Δημοτική Αρχή που την θέτει προ των σημαντικών ευθυνών της επισημαίνοντας ότι αποτελεί ο κ. Φανουράκης “«κακό παράδειγμα» για τους συμπολίτες μας και καταστρέφουν ότι με κόπους και θυσίες έχουμε όλοι μαζί καταφέρει ενάντια στην εξάπλωση του COVID-19”

Η επιστολή είναι:

“Πέταξε τη μάσκα…
Όλη η Ελλάδα συζητά την ανήκουστη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής, το απόγευμα της Τρίτης 14 Απριλίου 2020, στον οικισμό του Δροσερού Δήμου Ξάνθης, όπου ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Φανουράκης με μια συμβολική κίνηση πέταξε τη μάσκα του μπροστά σε πλήθος κόσμου.

Πολύ γρήγορα ξέχασαν οι «υπαρχηγοί» του κ. Τσέπελη τις θυσίες ΟΛΩΝ μας, να ακολουθούμε πιστά τα μέτρα της πολιτείας για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Πριν από δύο μέρες είχαν ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξάνθης με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Ευχάριστα και θετικά είναι τα νέα, ότι στον οικισμό Δροσερού του Δήμου μας δεν βρέθηκε σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ κανένα θετικό κρούσμα του κοροναϊού COVID-19, αλλά και απαράδεκτες επίσης είναι οι συγκεκριμένες συμπεριφορές και καλούμε την Πολιτεία και τους θεσμικούς Φορείς της περιοχής μας να λάβουν θέση και πρωτοβουλίες.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ο «πρώτος τη τάξει» αντιδήμαρχος Ξάνθης να επικροτεί με την παρουσία και την συμπεριφορά του εν μέσω πανδημίας συναθροίσεις και συγκεντρώσεις πολιτών και να πετά τη μάσκα του προτρέποντας τους πολίτες να μην τηρήσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ δημοτικούς άρχοντες που με τις πράξεις τους αποτελούν το «κακό παράδειγμα» για τους συμπολίτες μας και καταστρέφουν ότι με κόπους και θυσίες έχουμε όλοι μαζί καταφέρει ενάντια στην εξάπλωση του COVID-19.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να κρίνουν την τύχη της πόλης μας άνθρωποι επικίνδυνοι για εμάς και τις οικογένειες μας.

Κανονικά αν ο κ. Φανουράκης είχε στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί.

Δυστυχώς όμως η αξιοπρέπεια είναι είδος ακριβό και όχι ιδιαίτερα επικερδές…

Την ίδια και μεγαλύτερη ευθύνη βέβαια, φέρει ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Τσέπελης, γιατί συμμερίζεται απόλυτα τις πράξεις του πιο στενού του συνεργάτη, εκθέτοντας την Κυβέρνηση, τον αρμόδιο Υφυπουργό και ΟΛΟΥΣ τους Ξανθιώτες.

Όμως, ο κ. Φανουράκης μας έχει συνηθίσει σε αντίστοιχες δράσεις, αφού οι μάσκες φαίνεται να του αρέσουν πολύ…

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Χαρδαλιά, κύριε Τσιόδρα, επικροτείτε…;

Η κοινή επιστολή των τεσσάρων συνδυασμών λέει:
Ξάνθη, 15 /4/2020
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
κ. ΦανουράκηΜανώλη

Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. ΦανουράκηςΜανώλης με την ανεύθυνη και προκλητική συμπεριφορά του να συμμετέχει ένθερμα σε τεράστιο πανηγύρι εκατοντάδων συμπολιτών μας και να πετά μπροστά τους την προστατευτική του μάσκα εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών, τη στιγμή που απαγορεύονται οι μαζικές συναθροίσεις, πυροδότησε το λαϊκό αίσθημα ευτελίζοντας το μεγάλο αγώνα που δίνει με υπομονή και συνέπεια όλος ο λαός της Ξάνθης.

Επιπλέον, η πράξη του αυτή επέφερε τριγμούς στην τοπική μας κοινωνία θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αλλά και την αρμονική σχέση των αρμόδιων θεσμικών οργάνων με τους πολίτες, προκαλώντας τους ακόμα και σκέψεις ανυπακοής προς τους νόμους της πολιτείας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε επίσημα την παραίτηση του κ. ΦανουράκηΜανώλη από τη θέση του Αντιδημάρχου Ξάνθης, διαφορετικά την πλήρη ευθύνη για τη αποκατάσταση του κύρους του Δήμου Ξάνθης θα πρέπει να αναλάβει εξ ολοκλήρου ο κ. Δήμαρχος ο οποίος και επιλέγει τους Αντιδημάρχους του.

Για τη Δημοτική ΠαράταξηΞάνθη για ΟΛΟΥΣ   Σάββας Μελισσόπουλος
Για τη Δημοτική ΠαράταξηΑγάπη για την Ξάνθη μας  Γιάννης Παπαχρόνης
Για τη Δημοτική ΠαράταξηΠολίτες για την Ξάνθη  Γιώργος Χατζηθεοδώρου
Για τη Δημοτική ΠαράταξηΝέα Ξάνθη  Πασχάλης Λύρατζης