Σε μια σημαντική και αποκλειστική mini συνέντευξή που έδωσε στον akritas.tv ο Πασχάλης Λύρατζης επί κεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ» επισημαίνει και στηλιτεύει την πρακτική που εγκαινιάζει ουσιαστικά φέτος η Δημοτική Αρχχή για τον πολυετή θεσμό των «Γιορτές Παλιάς Πόλης» στην Ξάνθη.

Με τον χειμαρρώδη λόγο του επισημαίνει και αυτός από την μεριά του την αδυναμία σχεδιασμού και υλοποίησης με ξεκάθαρο τρόπο για όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην δημιουργία και υλοποίηση των «Γιορτών» από πλευράς του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης.

Με τον Πρόεδρό του κο Ηλία Ασκαρίδη «διακοσμητικό» και τον “αντ΄αυτού” Αντιδήμαρχο και σ αυτήν την δικτυακή συζήτηση να έχει τον «πρώτο και τελευταίο» λόγο και ρόλο….

Αναφέρει στην αρχή του λόγου του ο κ. Λύρατζης:

“Η συνάντηση αυτή που έγινε ήταν μια μάζωξη ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τις εκδηλώσεις από δεκαπέντε Συλλόγους από εξήντα επτά που είναι εγγεγραμμένοι, και όχι Οργανωτική επιτροπή λίγες μέρες (11 Αυγούστου) πριν την έναρξη των γιορτών την 4η Σεπρεμβρίου !!!!

Πρωτοφανές……

Εδώ και πολλά χρόνια το πρόγραμμα των «Γιορτών» έκλεινε 17 Ιουνίου το αργότερο 1 Ιουλίου, ….. φέτος 11 Αυγούστου και μιλάμε το πώς θα γίνει το πρόγραμμα, μιλάμε αν ανοίξουν τα «στέκια» ή δεν ανοίξουν τα «στέκια», με ποιο τρόπο θα ανοίξουν……..

Η επιτροπή όφειλε να ξεκαθαρίσει πιο μπροστά …… “

Απάντησε σε πολλές ερωτήσεις χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί στον δήμο Ξάνθης σε κάθε δημόσια εμπλοκή του που είναι η …… σύγχυση!!!!! (video)