Στο 5ο χλμ της Εθνικής Οδού Ξάνθης-Λάγους-Κομοτηνής αν στέψεις το βλέμμα σου δεξιά θα δεις εικόνες που σου θυμίζουν την οικονομική ευημερία αλλά και την καταστροφή, το όραμα και την λεηλασία, την δημιουργία αλλά και την σκόπιμη(;) ανοησία, τον καημό για την αποκατάσταση των προσφύγων αγροτών και τις “χοντρές κοιλιές των κίβδηλων επιγόνων τους….

Ήταν τότε που ένας πρόσφυγας Πόντιος με πόνο στην καρδιά έφευγε από τις χαμένες Πατρίδες και με μια χούφτα επίσης, κατατρεγμένων προσφύγων βρήκαν τις λύσεις και έστεισαν τα αγροτικά εργοστάσια στην Ξάνθη.

Συνεταιριστικά ήταν, έτρεχαν όλοι υπό το βλέμμα του να δώσουν τις λύσεις στην αγροτική οικογένεια να χορτάσει ψωμί την οικογένεια. Ήταν και μεγάλες αυτές οι οικογένειες γιατί δεν μπορεί να σταθεί μια Ελλάδα χωρίς τα παιδιά της…..

ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ, ΣΕΚΕ, ονόματα μυθικά για δεκαετίες με εργαζόμενους σ αυτά αγρότες και μετέπειτα τα παιδιά των πρώτων αγροτών που τα δημιούργησαν, που πόνεσαν που ιδρωσαν και που πολλές φορές συμφωνούσαν να πάρουν λιγότερα σαν αντίτιμο για να τα στηρίξουν αυτά τα “μαγαζιά” … για να φάνε “γλυκό ψωμί”!!!!
πρόλαβαν να τα δουν να αναπτύσσονται, να προκόβουν, να στέλνουν τα προϊόντα τους ΑΑΑ, σ όλον τον κόσμο….

Και μετά;…. ήρθαν τα κομματικά, τα δήθεν πολιτικά, οι “πλιατσικολόγοι” κάθε βαθμίδας ονόματος, θέσεων και …τόπου κατοικίας.
Ήρθαν οι σκοπιμότητες και η ψηφοθηρία….

Άρπαζαν, υπόσχονταν, δήλωναν, έκλεβαν όνειρα και ιδρώτα….

Ανίκανοι;….. όχι φυσικά οι περισσότεροι από τους διοικούντες … αλλά πάνω από όλα η δήλωση, “συνεταιριστές” φίλοι, εγκάθετοι, κολλητοί, υποτακτικοί με το αζημίωτο των “πρώτων ονομάτων”

Δούλευαν 300 ενώ έπρεπε να μισθοδοτούνται 100, βλέπετε είναι και η πολιτική (όχι ψηφοθηρία) στην μέση….

Οι 10.000 αγρότες που πήγαιναν την σοδειά όλου του χρόνου; …. πολλοί από αυτούς στο ¨κόλπο” με διπλά και τριπλά δηλωτικά. Βλέπεις είναι και οι “πυρήνες” στο χωριό τους που μας μαζεύουν ψήφους…..

Δεν ανανεώθηκε ο μηχανολογικός εξοπλισμός, ήρθε και η πολιτική απόφαση του μεγάλου σοσιαλιστή στα τέλη της δεκαετίας του ’80… “όποιο συνεταιριστικό είναι προβληματικό στην οικονομική ρευστότητα θα το χρηματοδοτεί ο δημόσιος προϋπολογισμός….” το Μεγάλο Πάρτι” είχε αρχίσει…..

Ανεργία στον Νομό Ξάνθης μεγαλύτερη του 40% με περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας χαμένες…. με επίσημα στοιχεία από το Ε.Κ.Ξ.

Πόσοι αγρότες έφυγαν από την περιοχή και την χώρα;…. αυτοί δεν καταγράφονται …είναι οι παράπλευρες απώλειες…

Διαβάστε τίτλους στο internet….

“Φωτογραφίζοντας ένα Απέραντο Νεκροταφείο Εργοστασίων – VICE”
“Σκάνδαλο ΣΕΒΑΘ/ΑΤΕ: Όλο το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας που …”
“Απλήρωτοι στη ΣΕΒΑΘ | ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ”
“ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Εγώ τα… έκλεισα, εσείς προτίθεστε να … – maxhthς”
“ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΗΣ ΣΕΒΑΘ – YouTube”
“ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 35 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΣΕΒΑΘ – YouTube”
“Ξεριζώνουν τα “σπλάχνα” της ΣΕΒΑΘ – Εφημερίδα Αγώνας”
“Τι γίνεται με τους τόνους αμμωνίας που παραμένουν στο εργοστάσιο …”
“ΣΕΒΑΘ: Σε εκκαθάριση οδηγείται η βιομηχανία τροφίμων – e-forologia …”
“Βλέποντας την Θράκη… από την Εγνατία οδό | Αλλιώτικες Προτάσεις”

Δες τε φωτογραφίες και σκεφτείτε…. τι μπορεί να αλλάξει και με ποιούς;

Αυτοί που ήταν άμεσα εμπλεκόμενοι και τους καταλογίζει η τοπική κοινωνία, τα μύρια όσα, είναι πρόσωπα που άρχισαν τις ….διακοπές διαρκείας!!!

Κυριάκο Μητσοτάκη, έδωσες δείγματα προσοχής του βλέμματος πολλών … περιμένουν την συνέχεια….