Τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης αναμένεται να ενεργοποιήσει η διοίκηση της ελληνικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ που εδρεύει στην Ξάνθη, προφανώς λόγω του προστίμου ύψους 38,2 εκατ. ευρώ που επικύρωσε το Εφετείο Κομοτηνής.

Η Διοίκηση της ελληνικής καπνοβιομηχανίας ανακοίνωσε σήμερα πως το Διοικητικό Συμβούλιο της θα συνεδριάσει την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 εκτάκτως προκειμένου να δρομολογήσει τις προετοιμασίες για την αναγκαστική πτώχευση.

Ακόμη μία απόφαση που πρόκειται σαφώς να πλήξει το εργατικό δυναμικό της πόλης. Με μεγάλη αγωνία για το ενδεχόμενο απώλειας της θέσης εργασίας τους περιμένουν οι 170 εργαζόμενοι της εταιρείας τα αποτελέσματα της συνεδρίασης.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρείας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατ. ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης».