Σε πλήρη απομόνωση ο δήμος Μύκης και ειδικότερα στο Δ.Δ Εχίνου προχώρησε το υπουργείο Υγείας από την 6ην απογευματινή της Τετάρτης 25 Μαρτίου όταν από κρούσμα του κοροναϊού ένας 76χρονος κατέληξε σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά την διακομιδή του από το Γ.Ν. Ξάνθης.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την πλήρη απομόνωση της με την Π.Υ. Ξάνθης και της υγειονομικές Αρχές με την συνδρομή του δήμου Μύκης, να είναι επιφορτισμένες για την τροφοδοσία των κατοίκων με τρόφιμα και υγειονομικό υλικό σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που προβλέπει το υπουργείο Υγείας.

Δυστυχώς και 46χρονος στρατιωτικός, με τον βαθμό του ανθυπασπιστή, κατέληξε σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου, πρωινές ώρες με καταγωγή μερικά χλμ μακρύτερα από την πόλη της Ξάνθης.

Η έξαρση των θετικών στον κοροναϊό κρουσμάτων για την περιοχή του ορεινού οικισμού Εχίνου Ξάνθης στα Πομακοχώρια του νομού, περίπου 30χλμ στα βόρεια της πόλης της Ξάνθης στην Οροσειρά της Κούλας στατιστικά διαπιστώνεται ότι είναι …. μεταφερόμενη.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι στις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης κατά κύριο λόγο στην περιοχή του Αμβούργου της Γερμανίας αλλά και σε άλλες πόλεις τις Γερμανίας με αντίστοιχα ναυπηγεία, που έχουν έντονη παρουσία οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής Εχίνου όπως επίσης σε Ιταλία, Γαλλία(περιοχή του Καλαί) και Βέλγιο μεταφέρθηκαν από τους αντίστοιχους εργολάβους που τους απασχολούσαν, πίσω στην Ελλάδα και δη στην περιοχή του Εχίνου οδικώς προ 15θημέρου περίπου και σταδιακά.

Πολλοί από τους επαναπατρισθέντες διαμένουν σε χωριά και οικισμούς πέριξ της Ξάνθης με  τις πληροφορίες που συλλέξαμε από τους κατοίκους των οικισμών αυτών να τους προσμετρούν σε αρκετά άτομα, με κίνδυνο να υπάρξει έξαρση των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσης, μαθητές και σπουδαστές από σχολεία και πανεπιστήμια της Τουρκίας επέστρεψαν στις κατοικίες τους στην Θράκη, με τουλάχιστον πέντε λεωφορεία και με αρκετούς από αυτούς να διαμένουν στην Ξάνθη, λίγο πριν κλείσουν τα σύνορα με την Τουρκία (σχετικό ρεπορτάζ με ερωτήσεις σε προηγούμενες αναρτήσεις μας) χωρίς να υπάρξουν οι κατάλληλοι έλεγχοι και η αντίστοιχη καραντίνα με τους λόγους και τις “φήμες” να … οργιάζουν στην Θράκη.