Ο δήμος Μύκης ακολουθεί τον δήμο Ξάνθης με όλους τους οικισμούς του στην ολική απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύουν από τις 20:00 σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 το βράδυ και για 14 μέρες.
Η πλήρης απαγόρευση πεζών και οχημάτων θα ισχύει από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 8:00 το πρωί.
Από τις άδειες μετακινήσεις των δικαιούχων καταργούνται τα Β4, Β5 και Β6 για τις υπόλοιπες ώρες του 24ώρου.
B4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
B5) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση ή ανάλογες τελετές) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος.
B6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Το μέτρο αυτό ενδέχεται να επεκταθεί χρονικά αλλά και χωροταξικά ανάλογα με την διασπορά των προς ταυτοποίηση κρουσμάτων.
Καλό και σώφρων θα ήταν να υπάρχουν επαρκείς προμήθειες στους χώρους διαμονής των κατοίκων αυτών των περιοχών για την όσο το δυνατόν αραιότερη χρονικά μετακίνηση εκτός των κατοικιών των πολιτών.
Επί μέρους διευκρινήσεις για προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι αλλά και φιλοξενούμενοι στις περιοχές του δήμου Ξάνθης και Μύκης, όπως αν και με ποιές διαδικασίες θα λειτουργήσουν τα μεσα μαζικής μετακίνησης, αν θα δουλέψουν και ποιές κατηγορίες επιχειρήσεων λ.χ. φούρνοι, θα δοθούν το συντομότερο δυνατόν και σίγουρα με νέα ανάρτησή μας.
Επι του παρόντος δεν προβλέφθηκαν ανάλογα σχέδια από την Πολιτική Προστασία ή αν υπάρχουν δεν έφτασαν στους καθ’ύλην αρμοδίους για την εφαρμογή τους.
Να σημειώσουμε ότι τα τοπικά γραφεία Πολιτικής Προστασίας είναι υποστελεχωμένα με τον ρόλο τους να είναι προς το παρόν σε στάση αναμονής.
Το πρώτο 24ωρο είναι ενημερωτικό για το σύνολο των πολιτών με την συνέχεια να είναι επαρκώς …..αυστηρότατο.
Discussion about this post