Κάθε ώρα που περνάει χειροτερεύει η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία με την τουρκική λίρα να χάνει αξία έναντι του €υρό και του $ολαρίου.

                           Χαρακτηριστικός ο πίνακας της σημερινής ισοτιμίας.
Η δεινή θέση που έχει περιέλθει το τουρκικό νόμισμα σε σχέση με τα δολάριο κυρίως φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν μπορεί να καλύψει τις βραχυχρόνιες υποχρεώσεις της η Κυβέρνηση Ερντοάν.
Ασφυκτιούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για ρευστότητα που δεν μπορεί να καλυφθεί από τις εμπορικές τράπεζες με το τις προβλέψεις για εμπορικές εξαγωγές να …κατακρημνίζονται.
Όσο δε για τους μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς, χαρακτηριστική η περίπτωση του ομίλου Dogus που οι ρευστοποιήσεις όσο όσο περιουσιακών του στοιχείων ανά την υφήλιο δεν μπορούν να καλύψουν ούτε καν το ήμισυ των βραχυχρόνιων απαιτήσεων των Τραπεζών με δυσοίωνες τις προβλέψεις για τα μεσομακροπρόθεσμα δάνεια σε ξένες τράπεζες με ρήτρα δολαρίου.


Ο πόλεμος της “πατάτας και του κρεμμυδιού” θα πνίξει τον Αλμπαϊράκ Υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρό του Ερντοάν ομού μετά του Πεθερού του πολύ σύντομα.
Όσο πληθαίνουν τα φέρετρα από το Ιντλίμπ και πληθαίνουν με αρμονική πρόοδο τα κρούσματα του κοροναϊού στην Τουρκία, παρά την λογοκρισία και τις διώξεις γιατρών, νοσηλευτών και δημοσιογράφων, τόσο πιο επικίνδυνο θα είναι το καθεστώς με την από ότι φαίνεται ισχυρή ΜΙΤ, που η Ελλάδα τσαλάκωσε φήμη και βιτρίνα στα συρματοπλέγματα του Έβρου.