Συνεχίζουν με σταθερούς ρυθμούς τις προσπάθειές τους οι “έμποροι της ελπίδας” την διακίνηση λαθρομεταναστών από τα χερσαία τμήματα της Χώρας και συγκεκριμένα από περιοχές του Έβρου, χωρίς ιδιαίτερες επιτυχίες.

Αστυνομικές δυνάμεις σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες κρατάνε απροσπέλαστα τα ανατολικά χερσαία τμήματα της Ελλάδας από τον Έβρο.
Συγκεκριμένα σε δύο των τελευταίων περιπτώσεων είχαμε:

Α)
Χειροπέδες σε 21χρονος Βούλγαρος, με 13 λαθρομετανάστες
Συνελήφθη, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Δώδεκα (12) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Παλαιστίνης.

Ειδικότερα, στην παλαιά Εθνική Οδό Σαπών – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 21χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς.

Ακολούθως, το όχημα κατευθύνθηκε σε παράδρομο του κάθετου άξονα Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων της Εγνατίας Οδού και στη συνέχεια σε παρακείμενη αγροτική οδό, όπου ο δράστης το εγκατέλειψε και διέφυγε πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Β)
Χειροπέδες σε 4 Σύριους με 5 λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν, στην παρέβρια περιοχή του Κισσαρίου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 28, 24, 23 και 21 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη Χώρα σε πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις (4) διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 40 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκαν μια (1) πλαστική βάρκα, το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.