Έχει εξελίχθη σε τραγέλαφο η περίπτωση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Θράκη με κορωνίδα τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην Δ/νση Αστυνομίας Ξάνθης.

Οι προφορικές εντολές διαδέχονται η μία την άλλη με τον ενδουπηρεσιακό “κοινωνικό αυτοματισμό” να φουντώνει τους τελευταίους μήνες……

Αποφάσεις για “λείανση” των όσων εγγράφως αναφέρουν δια του συνδικαλιστικού τους οργάνου οι αστυνομικοί υπάλληλοι προς την φυσική και πολιτική ηγεσία τους (νυν και προηγούμενη) δια του αειθαλούς Γενικού Αστ. Δ/ντη δεν έχουν παρθεί, έστω και στο ελάχιστο και εισπράττουμε την αγανάκτηση αλλά και τα ερωτηματικά για την “στραβή” που μπορεί να γίνει, να πληθαίνουν.

Παρ’ όλα αυτά μονομερώς και με “τεχνικούς τόπους” εμφανίζουν τα στατιστικά στοιχεία να …..ευημερούν(sic)!!!!!!

Η εγκληματικότητα έφτασε στο “κόκκινο”, σύνηθες το τελευταίο χρονικό διάστημα με το αίσθημα της ανασφάλειας να πολλαπλασιάζεται (σ.σ. αλήθεια με τις δύο απόπειρες “εκφοβισμού” δημοσιογράφου στην Ξάνθη τους τελευταίους 12 μήνες, τι γίνεται; υπάρχουν εξελίξεις κε Τσιπλάκη προϊστάμενε ενημέρωσης της Γενικής Αστ. Δ/νσης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης; ….. μήπως και σ αυτές τις δύο περιπτώσεις τους… ακουμπάμε τους δράστες, ακόμα;)

Εν τέλει ο όλος τραγέλαφος θυμίζει ….σπαγγέτι γουέστερν, με το ιππικό σε ρόλο κομπάρσων στην Άγρια Δύση των σημερινών Ελληνικών πόλεων….
Καλές οι δηλώσεις κε Χρυσοχοϊδη αλλά να έχουν και ….. αντίκρισμα!!!!

Νέα επιστολή-καταγγελία από τους συνδικαλιστές της Ξάνθης

“Αρ. Πρωτ : 187/2019
Ξάνθη, 23 Αυγούστου 2019
ΠΡΟΣ

1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

2) Πανελληνία Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1) ΓΕΠΑΔ Α.Μ.Θ Υποστράτηγο κ. Νικόλαο ΜΕΝΕΞΙΔΗ

2) Διευθυντή Δ.Α. Ξάνθης Α/Δ κ. Χρήστο ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ

ΘΕΜΑ : «Έλλειψη δύναμης στη Δ/νση Αστυνομίας Ξάνθης»

Κύριε Αρχηγέ,
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης τα τελευταία χρόνια, που οι μεταναστευτικές ροές έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, καλείται να σηκώσει ένα δυσβάσταχτο και δυσανάλογο βάρος, χωρίς να έχει σε αυτό το έργο υποστηρικτές.

Οι λιγοστοί αστυνομικοί, των οποίων τα εργασιακά δικαιώματα καταπατώνται καθημερινά, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις, έχοντας απέναντι τους αυτή την φορά και την τοπική κοινωνία, η οποία δικαίως φωνάζει για ελλιπή αστυνόμευση.

Τα τελευταία χρόνια η αστυνομική διεύθυνση τρώει την σάρκα της, καθώς οι συνεχείς διαταγές της Γενικής μάλλον απευθύνονται σε άλλη διεύθυνση, με δύναμη πολύ μεγαλύτερη της δικής μας.

Μόνο μέλημα της Γενικής εδώ και καιρό, είναι η αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών εις βάρος της αστυνόμευσης στην πόλη και στα χωριά, διατάσσοντας συνεχώς την συγκρότηση ελέγχων οχημάτων σε διάφορα σημεία εκτός πόλης, εκδίδοντας την μία διαταγή μετά την άλλη, ξεχνώντας τις προηγούμενες, παρατηρώντας σε πολλές περιπτώσεις το εξής τραγελαφικό : πλήρωμα ενός περιπολικού διατάσσεται να βρίσκεται σε δύο σημεία τις ίδιες ώρες.

Σήμερα και ενώ διανύουμε περίοδο αδειών, κατά την οποία οι υπηρεσίες της πόλης υπολειτουργούν, ήρθε με νέα της διαταγή η Γενική να αυξήσει τους αριθμούς των αστυνομικών που απασχολούνται σε συνεργεία ελέγχων, χωρίς να υπολογίζει ότι την ερχόμενη εβδομάδα στην πόλη της Ξάνθης λαμβάνουν χώρα οι γιορτές παλιάς πόλης, αλλά και το γεγονός ότι 35 περίπου αστυνομικοί θα αποσπαστούν στην Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες της Διεθνούς Έκθεσης.

Κύριε Αρχηγέ, σας προσκαλούμε να έρθετε ο ίδιος και να διαπιστώσετε όσα σας αναφέρουμε.

Κύριε Αρχηγέ, σας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα προαναφερόμενα, καθώς οι σωματικές και ψυχικές δυνάμεις των συναδέλφων εξαντλήθηκαν, επανεξετάζοντας το σχέδιο αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, θέτοντας το σε διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους.

Επιπλέον ζητούμε την παρέμβαση σας για την ενίσχυση και πλήρη στελέχωση της αστυνομικής μας διεύθυνσης ενόψει και των ερχόμενων συμπληρωματικών μεταθέσεων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος      ο Γεν. Γραμματέας: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης”