Το Σαββάτο 21 Μαρτίου στις 16.00′ (ώρα Ελλάδος), σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε την συζήτηση-ενημέρωση που θα μεταδοθεί από τον τ/σ akritas.tv (https://akritas.tv/) με την παρουσία των
Γιάννη Σπανόπουλου Βιοπαθολόγου Γ.Γ. Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης,
Βασίλη Παπαδόπουλου Ειδικού Παθολόγου,
Παγώνας Διούδη Ψυχολόγου.
Ο Ματθαίος Σαββίδης Ιατρός Χειρουργός Ορθοπεδικός και κύριος συντονιστής της συζήτησης και θέλοντας να προσφέρει στην ενημέρωση μας πρότεινε στον “akrita.tv” την σζητηση.

Ο κ. Σαββίδης με την ιδιότητα του γιατρού, του Δημοτικού συμβούλου, αλλά και του προέδρου του Λεύκιππου, θεωρώντας ως ελάχιστη υποχρέωση την συστράτευση όλων μας στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωναϊού, ζήτησε από τους εκλεκτούς συναδέλφους του να συμμετάσχουν στην συζήτηση /ενημέρωση με την ιδιότητα του γιατρού της διπλανής πόρτας του δικού μας ανθρώπου.

Καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς παγκοσμίως και η χώρα μας μετράει ήδη τους πρώτους θανάτους εξαιτίας του ιού, τεράστια σημασία έχουν οι συμβουλές των ειδικών γιατρών και επιδημιολόγων.

Το σημαντικό όμως είναι οι συμβουλές να τηρούνται από όλους μας ευλαβικά, ως οι δέκα εντολές, το ευαγγέλιο και το Κοράνιο !

Ο ιός εξαπλώνεται ασυμπτωματικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τον έχουμε ήδη κολλήσει και να τον μεταδίδουμε χωρίς να το ξέρουμε!

Ο κύριος λόγος που οι αριθμοί παγκοσμίως έχουν μείνει χαμηλά, ειδικά στην Κίνα, έχει να κάνει με την επιστήμη: είναι ο εντοπισμός, η αναγνώριση, τα πειράματα, ο βαθμός ετοιμότητας και τα δρακόντεια μέτρα προστασίας.

Συμπέρασμα: Δεν πανικοβολλόμαστε αλλά δεν υποτιμάμε και την κατάσταση. Ενεργούμε με γνώμονα την λογική, μειώνουμε στο ελάχιστο τις επαφές μας για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους, απολαμβάνουμε τον χρόνο με τους αγαπημένους μας. Ενεργούμε σαν να είναι πανδημία, έτσι ώστε να μην τη βιώσουμε ούτε σαν γρίπη .