Για θαύμα μιλούν οι γονείς της 27χρονης στρατιωτικού, Βασιλικής Πλεξίδα, η οποία γλίτωσε από τη συντριβή του ελικοπτέρου και στην οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άξιοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η νεαρή αρχιλοχίας νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για προληπτικούς λόγους και φέρει μόνο εκδορές, ούτε κατάγματα ούτε κάποια μετατόπιση σπονδύλου, γεγονός που έχει προκαλέσει την τεράστια έκπληξη και των γιατρών.

Οι γονείς της την επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο και μιλώντας στους δημοσιογράφους έκαναν λόγο για ένα πραγματικό θαύμα.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο πατέρας της κοπέλας, η 27χρονη Βασιλική Πλεξίδα βρισκόταν στο κάθισμα με τη ζώνη ασφαλείας.
Πιθανότατα πριν τη συντριβή του ελικοπτέρου στο έδαφος, υπήρξε κάποιο τράνταγμα. Ίσως αυτό να συνέβη εάν το ελικόπτερο έπεσε πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ. Όπως περιέγραψε η νεαρή κοπέλα στους γονείς της, ξαφνικά ένιωσε ένα τράνταγμα και εκτινάχθηκε το κάθισμά της μαζί με εκείνη έξω από το ελικόπτερο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το κάθισμα θα μπορούσε να εκτιναχθεί εάν το στρατιωτικό ελικόπτερο έπεφτε πάνω στα καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Νωρίτερα, μιλώντας στο CNN Greece η μητέρα της στρατιωτικού δήλωσε πως: «Η κόρη μου πετάχτηκε έξω από το ελικόπτερο. Μπλέχτηκε στα καλώδια και το κάθισμά της προσγειώθηκε όρθιο στο έδαφος. Αυτό που έγινε ήταν θαύμα. Κρίμα για τα άλλα τα παιδιά».

«Ο αστυνομικός που την βρήκε έκανε το σταυρό του και έλεγε ότι είναι θαύμα. Όταν την βρήκαν είχε τις αισθήσεις της, κουνούσε τα χέρια και τα πόδια της. Ήταν σοκαρισμένη. Οι γιατροί μας είπαν ότι έχει ένα μικρό κάταγμα στη λεκάνη και εκδορές στα χέρια. Έχει επαφή με το περιβάλλον και μιλάει», διηγήθηκε η ίδια.