9 από τους 11 ¨υπουργούς¨ του ψευδοκράτους έχουν κυπριακό διαβατήριο…

O Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρει ότι θα παραιτηθεί από το κυπριακό διαβατήριο εάν μπορέσει

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας (sic) εάν υπάρξει τρόπος, λίγο μετά την επιβεβαίωση ότι ήταν μεταξύ των χιλιάδων Τουρκοκυπρίων που έχουν στην κατοχή τους τα διαβατήρια και τα δελτία ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι θα επέστρεφε το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας εάν μπορούσε, καθώς κατηγόρησε τον Ελληνοκύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, για την ομιλία του στους Τουρκοκύπριους ως “πολίτες μου”.

Ο Τατάρ δήλωσε σε τουρκοκυπριακά ΜΜΕ ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ το κυπριακό διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι το είχε λάβει πριν το 1974.

Τα σχόλια του Τατάρ έλαβαν χώρα όταν ο Αναστασιάδης αναφέρθηκε στους Τουρκοκύπριους ως “πολίτες μου” βάσει επίσημων στοιχείων της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία ανέφεραν ότι δεκάδες χιλιάδες Τουρκοκύπριοι έχουν στην κατοχή τους τα διαβατήρια και τα δελτία ταυτότητας της Δημοκρατίας.

“[Με αυτά τα σχόλια] ο Αναστασιάδης θέλει να πει, “Αφού έχεις αυτά τα δελτία ταυτότητας, πρέπει να με υπακούς”. Γεννήθηκα πριν το 1974. Έτσι έχω αυτό το έγγραφο, αλλά θα το επιστρέψω εάν υπάρχει τρόπος”, δήλωσε ο Τατάρ, ο οποίος υποστηρίζεται από την Άγκυρα, σε Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ αυτή την εβδομάδα.

Εκτός από τον Τατάρ, εννέα στους έντεκα υπουργούς του αποσχισθέντος ψευδοκράτους, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού Ερσάν Σανέρ, κατέχουν επίσης διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεδομένου ότι οι υπόλοιποι δυο υπουργοί είναι τουρκικής καταγωγής, δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν αυτό το διαβατήριο.

Εδώ και δεκαετίες, τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να ενώσουν την Κύπρο ως ομοσπονδία δυο ζωνών – το μόνο πράγμα στο οποίο οι δύο πλευρές είχαν, μέχρι πρόσφατα, τη δυνατότητα να συμφωνήσουν επί της αρχής.

Υπό νέα ηγεσία, οι Τουρκοκύπριοι αναφέρουν τώρα ότι μόνο μια λύση δυο κρατών μπορεί να λειτουργήσει.

Μια συμφωνία δυο κρατών θα συνεπαγόταν αναγνώριση του ψευδοκράτους κάτι που οι Ελληνοκύπριοι που διαχειρίζονται ονομαστικά ολόκληρο το νησί είναι εκτός συζήτησης, γι’ αυτό και οι δύο πλευρές απέτυχαν να φθάσουν σε κοινή συμφωνία κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ στη Γενεύη στις 29 Απριλίου.

Οι Ελληνοκύπριοι αναφέρουν ότι μια συμφωνία που βασίζεται στην ομοσπονδία κατοχυρώνεται σε ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σχόλιο 1ο:
Άμεση αφαίρεση του διαβατηρίου που έπρεπε να είχε γίνει, και εφ’ όσο το έχει, λογιζόμενος σας πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας που λειτουργεί εναντίον της, να δικαστεί για “Εσχάτη Προδοσία”, φτάνει η ανερμάτιστη διαλλακτικότητα και υποχωρητικότητα …..
Γιατί και Τι περιμένει η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας;
Μήπως πρέπει να επέμβει ο Ανώτατος Εισαγγελέας της Κύπρου;
Βαγγέλης Βασιλειάδης

Σχόλιο 2ο:
Η υποκρισία της Τουρκίας και της μαριονέτας της στην Κύπρο, Ερσίν Τατάρ, είναι απύθμενη και ξεπερνά κάθε όριο θράσους.
Όχι μόνο κατέχει διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας έως σήμερα αλλά δηλώνει ότι θα το ξεφορτωθεί μόνο όταν αυτό είναι εφικτό.
Το γιατί δεν το έχει πράξει μέχρι στιγμής αφού αποκαλείται «ηγέτης» των Τουρκοκυπρίων και μάχεται κατά αυτής (Κυπριακής Δημοκρατίας), δεν το αποκαλύπτει.
Με μία πιο αναλυτική ματιά, το γεγονός αυτό υποδηλώνει τον κρυφό φόβο του Τατάρ για πιθανή αναγκαστική αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από το νησί κάποια στιγμή στο μέλλον και της επίτευξης μίας λύσης υπέρ της (πλειοψηφούσας) Ελληνοκυπριακής πλευράς.
Σίγουρα θέλει να εξασφαλίσει την προσωπική του θέση μέσα στο πλαίσιο μίας τέτοιας λύσης (γι’αυτό και διατηρεί ακόμη το διαβατήριο) και να παραμείνει στο νησί χωρίς να έχει προβλήματα διοικητικού χαρακτήρα στο μέλλον.
Με αυτό τον τρόπο, όμως, παίζει σε διπλό ταμπλό και κάποια στιγμή, θα κληθεί εκ των πραγμάτων να αλλάξει στρατόπεδο ή να συμβιβαστεί. Σίγουρα δεν αποτελεί θετικό αναγνωριστικό στοιχείο για το ήθος του συγκεκριμένου πολιτικού.
Ο Ερντογάν, όμως, τέτοιας χαμηλής πνευματικής στάθμης άτομα επιλέγει για να ασκεί πολιτική μέσω τρίτων.
Δημήτριος Ι. Αμανατίδης

https://www.duvarenglish.com/turkish-cypriot-leader-ersin-tatar-says-would-give-up-republic-of-cyprus-passport-if-he-could-news-57392

με την βοήθεια από τα tourkikanea.gr