Σουλατσάρουν οι αντιλήψεις και οι σκέψεις πως εγώ ,θα καταπατήσω τα πιστεύω μου ,τη θρησκεία μου ,για να ενταχθώ στη νέα επιδιωκόμενη τάξη πραγμάτων.

Πλανώνται πλάνην οικτρά ,οι οικτροί και περιφρονημένοι,απ τη δική μου στάση και θέση ,αντίληψη και μη αποδοχή τους

Αναφαίρετό μου δικαίωμα, να εκφράζομαι και να επιθυμώ τη δική μου ψυχική ηρεμία,γαλήνη και κυρίως τη δική μου αγαλλίαση ψυχής.

Κανένα δε θα αφήσω να αλώσει την σκέψη μου και το κορμί μου ,διατάζοντας να μην εισέλθει σώμα και αίμα Κυρίου.

Σε κανένα δε θα δώςω τη χαρά και την ευχαρίστηση να δει και να προφέρει μόνος του,τη λέξη που μισώ και απεχθάνομαι….άθεος..

Ο καθένας είναι σε θέση και σε ανάλογη αποστασιοποίηση ,απ αυτό που εγώ πιστεύω και μάχομαι ,με τη γραφή και τη συνείδησή μου .

Αλλά δε θα του επιτρέψω να την επιβάλλει και να την καθορίσει.

Αυτή τη στιγμή ,ακούω,υπακούω και συντάσσομαι ως νόμιμος πολίτης ,στις εντολές και στις οδηγίες ,κάποιων που θέλουν να μας έχουν ναι μεν εσώκλειστος,αλλά αποσκοπώντας στη δημόσια υγεία με τις καλύτερες το δυνατό συνθήκες και επιβολές. .

Το κοντινό μας μέλλον,αν μας το επιτρέψουν κιόλας ,θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι και τι οβολών ζωής προαιρήσθαι..

Οι συνθήκες δύσκολες,πρωτόγνωρες,μα η Πίστη μας ακλόνητη και αμετακίνητη,καθώς όλοι έχουν αποδεχθεί ναι μεν μία κατάσταση ,αλλά ώς πότε ,μέχρι ποιος σημείο βρασμού της ψυχής μας ,θα αρχίσει να κοχλάζει,η αντίσταση ,η αντίδραση και η απολύτως δικαιολογημένη μας απραξία και ακινησία.

Παρόλου αυτά ,κινείται το μυαλό ,κινείται η σκέψη και η γνώση,αδιάσειστο φρουροί και φύλακες του είναι μας.

Ευελπιστώ.,δοξάζοντας. Το όνομα του Ιησού Χριστού μας,τιμώντας τα Αγιά του Πάθη.  διαρρυγνύοντας τα ιμάτιά μου ,με σκοπό ,ποιον?

Να θέσω την πίστη και την υποταγή μου ,την υπακοή και τη θέλησή μου ,σε ένα καθεστώς όχι ομηρίας,παρά συνεύρεσης της ψυχής και της καρδιάς ,της ευσέβειας και της κατάνυξης.

  • γράφει η Άννα Ζανιδάκη