Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να παραδώσει άλλους 6.000 αντιαρματικούς πυραύλους στην Ουκρανία, διπλασιάζοντας τις παραδόσεις όπλων μετά τη ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.
Παρά την «εξαιρετικά θαρραλέα» αντίσταση των Ουκρανών, «δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να μην αντιδράσουμε και να αφήσουμε τους Ρώσους να κονιορτοποιούν ουκρανικές πόλεις», ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον, έναν μήνα μετά το ξέσπασμα του πολέμου.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί με τους συμμάχους (του) για να αυξηθεί η στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία, να ενισχυθούν οι άμυνές της καθώς αντιστρέφει τον ρου αυτής της μάχης», πρόσθεσε.
Τα 6.000 αντιαρματικά θα αυξήσουν στα 10.000 τον αριθμό των όπλων αυτού του τύπου τα οποία διατέθηκαν στην Ουκρανία. Το Λονδίνο έχει ήδη παραδώσει στο Κίεβο πάνω από 4.000 αμερικανικούς πυραύλους, ανάμεσά τους NLAW και Javelin, καθώς και φορητούς πυραύλους Starstreak.
«Έναν μήνα μετά την έναρξη του πολέμου, η διεθνής κοινότητα είναι αντιμέτωπη με μια επιλογή», έκρινε ο συντηρητικός πρωθυπουργός. «Μπορούμε να συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε τη φλόγα της ελευθερίας στην Ουκρανία, ή να διακινδυνεύσουμε να τη δούμε να σβήνει στην Ευρώπη και στον κόσμο», πρόσθεσε.