Με ένα e-mail προπομπό, που εξέδωσε η Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.), με το οποίο “προλογίζει” την πειθαρχική δίωξη και παραπομπή στην δικαιοσύνη με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, τον Πρύτανη του ιδρύματος Θανάση Καραμπίνη και το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας που αποφάσισε τελικά την παραπομπή του κ. Καραμπίνη για τις όσες αναφορές-καταγγελίες “είδαν” την δημοσιότητα ειδικότερα το τελευταίο χρονικό διάστημα με την υπόθεση εμπλοκής ονομάτων από την ηγεσία του ΔΠΘ και συγγενικών τους προσώπων σε σχέση με εργολάβο σίτισης του ΔΠΘ

Το e-mail το οποίο προκαλεί εντυπώσεις ως προς το ύφος αλλά και την όλη δομή και γραφή του λέει:

“Σας επισυνάπτουμε την προαναγγελθείσα από βήματος της Βουλής, από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθηγητή κ. Αθανασίου Καραμπίνη, η οποία βασίσθηκε σε ένα αναιτιολόγητο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με στόχο να πλήξει τον Πρύτανη.

Ο Πρύτανης, σύμφωνα με το πόρισμα ‘κατηγορείται’ διότι η σύζυγός του το 2007 κατείχε μετοχές Ανώνυμης Εταιρείας φωτοβολταϊκών στην οποία μέτοχος ήταν και ο τότε Πρύτανης καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος. Με την απαράδεκτη όμως αιτιολογία, ότι ο κ. Σιμόπουλος κατείχε μετοχές και σε άλλη ΑΕ με συγγενή του παρόχου σίτισης, διώκεται σήμερα πειθαρχικά ο νυν πρύτανης για ένα ανύπαρκτο και κατασκευασμένο πειθαρχικό παράπτωμα χωρίς καν να ισχυρίζονται ότι πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον.

Αντίθετα, σε περιπτώσεις που βάναυσα πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον με απώλεια εκατομμυρίων ευρώ και για τις οποίες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, το υπουργείο Παιδείας σε ουδεμία ενέργεια προέβη.

Αιδώς Αργείοι

Από την Πρυτανεία του ΔΠΘ

Κομοτηνή 11/04/2017″

Το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας με το οποίο παραπέμπεται ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. είναι: