Ο κώδωνας του κινδύνου ηχεί από τον επικεφαλή του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ Ντέιβιντ Μπίσλεϊ τονίζοντας ότι ο χρόνος αντίδρασης, προτού εκατομμύρια άνθρωποι φθάσουν στο σημείο να λιμοκτονούν, είναι πολύ λίγος προτού εκατομμύρια άνθρωποι φθάσουν στο σημείο να λιμοκτονούν.

Με περισσότερες από 30 χώρες στον αναπτυσσόμενο κόσμο, να είναι αντιμέτωπες με στο φάσμα της ασιτίας σε επίπεδο «βιβλικών διαστάσεων», με αφορμή την πανδημία του νέου κορωνοϊού Covit-19.

Σε 10 από τις χώρες αυτές υπάρχουν ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που βρίσκονται στα πρόθυρα της ασιτίας, τονίζει ο Μπίσλεϊ.

«Δεν μιλάμε για ανθρώπους που πέφτουν να κοιμηθούν πεινασμένοι», ξεκαθάρισε ο Μπίσλεϊ σε συνέντευξή του στον Guardian.

«Μιλάμε για ακραίες συνθήκες, κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αν δεν εξασφαλίσουμε τροφή στους ανθρώπους αυτούς, θα πεθάνουν».

Αν και ως εναλλακτική πρόταση ήδη είναι “καθ’ οδόν” συγκεκριμένα διεθνή “συμφέροντα” που ετοιμάζουν πληθώρα μεταλλαγμένων τροφίμων, με αφετηρία καλλιέργειες τεραστίων εκτάσεων στην κεντρική και νότια Ινδία.

Ο πόλεμος “συμφερόντων” από την μία πλευρά των όσων λίγων ολιγαρχιών της παγκοσμιοποίησης (τραπεζίτες, μεταλλαγμένα τρόφιμα) που ετοίμασαν όλο το πλέγμα και για την επόμενη μέρα, με Κυβερνήσεις Κρατών που το βραχύ τελευταίο διάστημα εναντιώνονται σ αυτές τις μεθοδεύσεις, με τον πόλεμο στις τιμές του πετρελαίου και την βούληση των “ολίγων” να καταρρεύσουν συγκεκριμένες οικονομίες από την “εξαέρωση” των τιμών του “μαύρου χρυσού” θα έχει επικές διαστάσει και ίσως … δολοφονίες!!!