ΜΠΟΡΕΙ το πτυχίο να είναι ένα εφόδιο για μιά δουλειά με προοπτικές και καλό μισθό, αλλά να! που αποδεικνύεται ότι στον Καναδά, στη χώρα των ευκαιριών, μπορεί κανείς να βγάλει καλά χρήματα μέσα από επαγγέλματα που δεν απαιτούν πανεπιστημιακή μόρφωση.

Με τη βοήθεια του καναδικού ιστότοπου indeed.ca, σας παραθέτουμε τη λίστα με τα 10 καλά επαγγέλματα που δεν συνδέονται με το πτυχίο και αποδεικνύονται ιδιαίτερα επικερδή!

Τα στοιχεία συνέλεξε ο ιστότοπος μετά από έρευνα με βάση τα δεδομένα από το πεδίο της αναζήτησης εργασίας από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για επάγγέλματα που είχαν μεγάλη ζήτηση, σύμφωνα άλλωστε με τις καταχωρήσεις στον ιστότοπο για ανεύρεση εργασίας, indeed.ca.

10.Web developer

Ένας web developer μπορεί να έχει έναν μέσο ετήσιο μισθό ύψους 66.058 δολαρίων στον Καναδά. Είχαν καταχωρηθεί 1.117 θέσεις εργασίας, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο, ένας αριθμός που κρίνεται ιδαίτερα μεγάλος.

9. Ηλεκτρολόγος

Οι αμοιβές ενός ηλεκτρολόγου, κατά μέσο όρο, αγγίζουν τα 62.339 δολάρια ετησίως. Ειδικά γι’ αυτό το επάγγελμα, υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Υπήρχαν 1.290 καταχωρήσεις στο καθορισμένο διάστημα.

8. Στέλεχος πωλήσεων

Δημοσιεύτηκαν 623 αγγελίες για θέσεις εργασίας που αφορούν τα στελέχη πωλήσεων ανά εκατομμύριο δημοσιεύσεις. Ο μέσος μισθός στον Καναδά για τη θέση αυτή, είναι $ 63, 017.

7. Επιθεωρητής κατασκευών (Construction inspector)
Ο υποψήφιος για αυτή την κατηγορία επαγγέλματος, μπορεί να αναμένει ένα μέσο μισθό των $ 64, 675.

6. Προγραμματιστής εφαρμογών(App developer)

Η μέση ετήσια αμοιβή για έναν προγραμματιστή app είναι $ 66.058, σύμφωνα με την Indeed Canada. Υπήρχαν 1.117 καταχωρήσεις (ανά εκατομμύριο) για την εργασία μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου.

5. Πιλότος
Ένας πιλότος πληρώνεται κατά μέσο όρο 75.396 δολάρια ετησίως στον Καναδά. Υπήρχαν 116 θέσεις εργασίας διαθέσιμες στον ιστότοπο.

4. Διευθυντής πωλήσεων αυτοκινήτων (car sales executive)

Ο μέσος ετήσιος μισθός για έναν αντιπρόσωπο πωλήσεων αυτοκινήτων είναι $ 78.994 στη χώρα. Και η ζήτηση από το Μάιο μέχρι τον Ιούλιο αφορούσε σε 627 θέσεις εργασίας.

3. Διαχειριστής συντήρησης (Maintenance manager)
Πρόκειται για ένα επικερδές επάγγελμα, αφού αποδίδει $ 83.184 κατά μέσο όρο στον Καναδά. Υπήρχαν 367 θέσεις εργασίας για αυτή τη θέση.

2. Κτηματομεσίτης(Real estate agent)

Ένας κτηματομεσίτης βγάζει περίπου $ 107, 843 ετησίως. Και υπήρχαν 435 καταχωρίσεις στην πραγματικότητα κατά τη διάρκεια της καθορισμένης περιόδου.

1.Owner operator driver (truckdriver)
Κι όμως πρόκειται για μία δουλειά με μεγάλη ζήτηση και σίγουρα χρήματα, αφού μπορεί να αποδώσει περίπου $ 144, 969, ετησίως. Υπήρχαν 1.100 θέσεις εργασίας για τη θέση αυτή και μόνο για το διάστημα μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου.