ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός τρέλαναν την Ευρώπη – Διέλυσαν Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Μακάμπι Τελ Αβίβ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Τουρισμός για όλους 2024”: Που θα βρείτε τα αποτελέσματα

Ο στόχος είναι μια δίκαιη τουριστική ανάπτυξη που να...

Sunlight Group: Εντυπωσιακές επιδόσεις για 3η συνεχόμενη χρονιά

Η Sunlight Group, μέλος του διεθνούς επενδυτικού Oμίλου Olympia...

Με εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των φίλων του, ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 5-1 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ανέτρεψε την ήττα με 2-0 στην κροατική πρωτεύουσα και πανηγύρισε στην εκστασιασμένη Τούμπα μια ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League.

Λίγο αργότερα ο Ολυμπιακός, πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ιστορίας του, επικράτησε στην παράταση της Μακαμπί Τελ Αβίβ με 6-1 στη Σερβία (στην Μπάτσκα Τόπολα) και προκρίθηκε στους «8» του Europa Conference League.

Πιο αναλυτικά:

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ που πέτυχε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (K) για το 2-0, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τον β΄ αγώνα της φάσης των “16” του Europa Conference League, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, στο γήπεδο της Τούμπας, στην Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

ΠΑΟΚ… ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΟΥΣ «8» ΤΟΥ ECL

Με μια εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των φίλων του, ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 5-1 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ανέτρεψε την ήττα με 2-0 στην κροατική πρωτεύουσα και πανηγύρισε στην εκστασιασμένη Τούμπα μια ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League.

Οι Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα (27′), Πέταρ Σούτσιτς (33′ αυτογκόλ), Μπράντον Τόμας (42′), Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (73′) και Αντρίγια Ζίβκοβιτς (88′ με πέναλτι) σημείωσαν τα γκολ για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Αρμπέρ Χότζα (49′) να φέρνει στο ξεκίνημα του β’ μέρους –προς στιγμήν– σε ισορροπία το ζευγάρι.

Εκατοντάδες φίλοι του ΠΑΟΚ ξεχύθηκαν στο δρόμους της Θεσσαλονίκης –και όχι μόνο– για να γιορτάσουν την ιστορική πρόκριση της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε -και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά;- ο Ραζβάν Λουτσέσκου έπειτα από την ιστορική πρόκριση του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα δώσει για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία το παρών στους «8» της διοργάνωσης.

«Ήταν ένα πλάνο του να δώσουμε τα πάντα, να επιστρέψουμε στη διεκδίκηση της πρόκρισης, να παλέψουμε, να αντιδράσουμε, να έχουμε στο παιχνίδι μας αυτοπεποίθηση και την πίστη ότι μπορούμε να προκριθούμε στην οχτάδα του Europa Conference League», είπε στην αρχική του τοποθέτηση στην κάμερα των συνδρομητικών καναλιών CosmoteSports ο 55χρονος Ρουμάνος τεχνικός.

Για να προσθέσει: «Είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για την ομάδα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς το καταφέραμε και πριν δύο χρόνια και το λέγαμε συνεχώς στους παίκτες». Κι αφού ο Λουτσέσκου επεσήμανε πως «… είναι μια μαγική σεζόν», κατέληξε αναφερόμενος στον κόσμο της ομάδας: «Οι οπαδοί μας είναι και πρέπει να είναι πάντοτε δίπλα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάνε πως είμαστε άνθρωποι. Χρειάζεται να μας στηρίζουν ακόμη και στις μέτριες εμφανίσεις ή όταν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε. Λάθη γίνονται, όμως εμείς προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο».

Μία από τις μεγαλύτερες βραδιές στην ευρωπαϊκή ιστορία των ελληνικών ομάδων, γράφτηκε στην Μπάτσκα Τοπόλα της Σερβίας. Ο Ολυμπιακός διέλυσε με 6-1 την τυπικά γηπεδούχο Μακαμπί Τελ Αβίβ στην παράταση και έγινε η πρώτη ομάδα στα χρονικά των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων που ανατρέπει διαφορά τριών γκολ εντός έδρας ήττας, αφού είχε χάσει 4-1 στο «Καραϊσκάκης». Έτσι, η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στους «8» του Europa Conference League.

Τα γκολ των θριαμβευτών πέτυχαν οι Ποντένσε (10΄), Φορτούνης (36΄), Ελ Κααμπί (45+3΄και 65΄), Γιόβετιτς (93΄), Ελ Αραμπί (104΄), ενώ για τους Ισραηλινούς σκόραρε με πέναλτι ο Ζαχάβι στο 57΄.

Ένα πρώτο ημίχρονο βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα των φίλων του Ολυμπιακού! Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφεραν μέσα σε 45 λεπτά να διαγράψουν το 1-4 του πρώτου αγώνα και να αρχίσουν να ονειρεύονται τη μεγαλύτερη ανατροπή στην Ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στο 10΄ ο Ποντένσε με σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε τη μπάλα «δοκάρι και μέσα», δίνοντας το έναυσμα για το μεγάλο «μπαμ»! Στο 25΄ ο Ελ Κααμπί έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μισπάτι να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση. Στο 36΄ ο Ποντένσε έκλεψε την μπάλα και έβγαλε μπαλιά «πάρε-βάλε» στον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος έγραψε το 0-2. Και στις καθυστερήσεις (45+3΄) ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Ποντένσε έφερε το ζευγάρι στα ίσια.

Έμενε ακόμα ένα ημίχρονο, ενώ η Μακαμπί έμοιαζε εντελώς αποσυντονισμένη. Το σοκ ήταν απίστευτο για τους Ισραηλινούς που πίστεψαν ότι η ρεβάνς θα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Στο 57΄ ο Κανιτσόβσκι βρέθηκε σε θέση βολής και ο Ρέτσος τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή. Ο Ζαχάβι ανέλαβε την εκτέλεση μειώνοντας σε 3-1. Στο 65΄ από σέντρα του Ορτέγκα, ο Ελ Κααμπί με εκπληκτικό «ψαλίδι» πέτυχε το γκολ της βραδιάς, ισοφαρίζοντας ξανά το σκορ του πρώτου αγώνα.

Τα πάντα πλέον κρέμονταν σε μία κλωστή και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιόβετιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ.

Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, με το «καλησπέρα» (στο 93΄) ο Γιόβετιτς έγραψε από κοντά το 1-5 μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και πλέον ο «θρύλος» κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του. Τη σιγούρεψε στην εκπνοή του ημιχρόνου της παράτασης (104΄) με τον Μασούρα να δέχεται εκπληκτική κάθετη του Έσε και στη συνέχεια να περνάει στον Ελ Αραμπί ο οποίος απλώς την «έσπρωξε» στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και θα είναι παρών στην κλήρωση των προημιτελικών και των ημιτελικών, πριν από το μεγάλο ραντεβού της 29ης Μαϊου στην OPAP Arena.

Διαιτητής: Μαουρίτσιο Μαριάνι (Ιταλία)

Κίτρινες: Νταβίντα, Νταβιτζάτζα – Φορτούνης, Ποντένσε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (106΄ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα (82΄ Γιόβετιτς), Φορτούνης (95΄ Μασούρας), Ποντένσε (103΄ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (88΄ Ελ Αραμπί).

spot_img