Διαπιστώσεις για την εκ νέου αποτυχία διαχείρισης των αυτονόητων από τον δήμο Ξάνθης ενόψει της τελευταίας κακοκαιρίας που έπληξε την Π.Ε. Ξάνθης και τον μεγαλύτερο δήμο της Περιφερειακής Ενότητας, επισημαίνει με επιστολή του δημοτικός σύμβουλος, πέραν των πολλών κατοίκων του δημου.

Την επιστολή που υπογράφει ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καφφετζής και απευθύνεται προς τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη και το κοινοποιεί στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Μπούτο αναφέρει:

“Κύριε Δήμαρχε
Εδώ και μια εβδομάδα περίπου γνωρίζουμε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τον ερχομό ακραίων καιρικών φαινομένων με έντονες χιονοπτώσεις που θα πλήξουν και τον Δήμο μας.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά με παντελή έλλειψη συντονισμού, στα όρια της αδιαφορίας, δεν συγκαλέσατε το όργανο της πολιτικής προστασίας στο οποίο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελώ μέλος της.

Αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των δρόμων της πόλης μας να έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια και να δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις των συμπολιτών μας αλλά και να αποτελούν κίνδυνο για την σωματική υγεία όλων μας.

Η φιλοσοφία του αποφασίζω και διατάζω, σε συνδυασμό της ικανότητας σας να διοικείτε τον δήμο μόνο ως πρωταθλητής των απευθείας αναθέσεων, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι δυστυχώς δεν λειτουργείτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον αλλά εξυπηρετώντας αποκλειστικά μικροπολιτικά συμφέροντα.

Το αλάτι στους δρόμους σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες ίσως να μην είναι στις προτεραιότητες των αναθέσεων σας, είναι όμως αναγκαίο για την ασφαλή μετακίνηση των συμπολιτών μας.

Η μόνη δικαιολογία σας ίσως, είναι ότι πλησιάζουν οι ΑΠΟΚΡΙΕΣ και αποφασίστε πέρα από τις απευθείας διαδικτυακές εκδηλώσεις να προσφέρετε στους δημότες μας και ένα απέραντο παγοδρόμιο με εκατοντάδες παγίδες κυνηγώντας τον θησαυρό της χαμένης λακκούβας των δρόμων μας.

Συγχαρητήρια σε αυτό πέτυχατε διάνα.

ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ λοιπόν σε εσάς και τους συνεργάτες σας.”