Οι Χριστιανοί και άλλες μειονότητες στο Πακιστάν αντιμετωπίζουν λιμοκτονία, καθώς τους απαγορεύεται η επισιτιστική βοήθεια, επειδή αρνούνται να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ. Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για τη Διάσωση των Διωκόμενων και των Υποδουλωμένων (ECSPE), που εδρεύει στην Αμερική, αλλά δραστηριοποιείται στο Πακιστάν, επιβεβαίωσε ότι οι Αρχές και οι ομάδες που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση, αρνούνται τη βοήθεια στους μη Μουσουλμάνους, παρά το γενικό λουκέτο στη χώρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι Ισλαμικοί Οργανισμοί που χρηματοδοτούνται από την Πακιστανική κυβέρνηση, πιέζουν τους Χριστιανούς να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ, διαφορετικά δεν πρόκειται να λάβουν βοήθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της ECSPE, Farrukh Saif.

Ήδη 100 Χριστιανικές οικογένειες έχουν καταγγείλλει, ότι δεν λαμβάνουν επισιτιστική βοήθεια, καθώς ένας Ιμάμης της περιοχής Sandha Kalan αποφάσισε από τις 5 Απριλίου 2020, το φαγητό να δίδεται αποκλειστικά σε Μουσουλμανικές οικογένειες.

Οι Χριστιανοί, αν και πηγαίνουν έξω από το Τζαμί, στο οποίο μοιράζεται το φαγητό, οι υπεύθυνοι τους διώχνουν, λέγοντάς τους ότι δεν είναι Μουσουλμάνοι και το φαγητό δεν προορίζεται γι’ αυτούς, σύμφωνα με τη Σαρία.

Όπως υποστηρίζει ο Farrukh Saif, τουλάχιστον το 70% των Χριστιανών του Πακιστάν, αν και εργάζεται σκληρά, τα βγάζει πέρα με μεγάλη δυσκολία. Τώρα, όμως, λόγω του κορωνοϊού, δεν μπορούν να εργαστούν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τρόπος να καλυφθούν οι ανάγκες των Χριστιανικών οικογενειών. «Τους αναγκάζουν να αποδεχθούν το Ισλάμ, εάν θέλουν να φάνε», λέει ο Saif.

Τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι Χριστιανοί που εργάζονται σε Επιτροπές παροχής βοήθειας, υποστηρίζουν ότι ήδη κυκλοφορούν πάρα πολλές αναφορές λιμοκτονίας Χριστιανικών οικογενειών.

Πηγή: Bos News Life