Ο Δήμαρχος Νέστου το είπε και το έκανε. Ο κ. Σάββας Μιχαηλίδης, εκμεταλλευόμενος το συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου Νέστου που αφορά την γεωθερμία, υλοποίησε ένα μεγαλεπίβολο αθλητικό έργο για τους δημότες του Νέστου, με την κατασκευή ανοικτού κολυμβητηρίου στην πόλη της Χρυσούπολης με χρήση γεωθερμίας αλλά και την κατασκευή μίας πισίνας εκμάθησης και χρήσης από ΑμεΑ, με ελάχιστα έως μηδενικά λειτουργικά κόστη.

Μετά από μόλις μερικούς μήνες, οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν και πλέον όλα όσα έγιναν σχέδια και μελέτες θα γίνουν έργα, και απόδειξη είναι οι δηλώσεις του Δημάρχου στην εκπομπή “ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ” στον αείμνηστο Βαγγέλη Βασιλειάδη σχετικά με την πορεία υλοποίησης του έργου, και την διαδικασία ένταξής του στο σχέδιο “Αντώνης Τρίτσης”.

Παρακάτω η ανάρτηση του Δημάρχου:

“Ένας μεγάλος στόχος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας γίνεται πραγματικότητα.

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, υπεγράφη η ένταξη και χρηματοδότηση του ανοικτού κολυμβητηρίου Χρυσούπολης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, προϋπολογισμού 6.842.221,75 ευρώ. Η κατασκευή του θα γίνει σε χώρο 6.448,81 m² έναντι του Δημοτικού Γηπέδου και θα περιλαμβάνει:

• Ανοικτό κολυμβητήριο που απαρτίζεται από δύο πισίνες εκ των οποίων μία αγωνιστική και μία εκμάθησης και χρήσης από ΑΜΕΑ.
• Ο υπαίθριος χώρος του κολυμβητήριο θα διαμορφωθεί ως πάρκο αναψυχής με χώρους πρασίνου, πλακόστρωτους διαδρόμους, καθιστικά παγκάκια και άλλο αστικό εξοπλισμό, όπως και θέσεις στάθμευσης.

Ο σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των αναγκών του Δήμου που αφορούν στην εκγύμναση και αναψυχή των δημοτών, στα προγράμματα άθλησης, στις προπονήσεις και στη διεξαγωγή αγώνων αθλητικών συλλόγων, στην εκμάθηση κολύμβησης για μικρά παιδιά καθώς και στην αποκατάσταση μέσω κινησιοθεραπείας στο νερό για ΑΜΕΑ.

Οφείλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο για την συνεργασία μας και την συμμετοχή του στην υποβολή της πρότασης χρηματοδότησης για το μεγάλο αυτό έργο, η οποία έγινε από μέρους της Περιφέρειας. Επίσης για την βοήθεια τους, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους Βουλευτές κ. Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη. Τέλος, καθοριστική ήταν η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα να εγκρίνει ένα εμβληματικό και καινοτόμο έργο, που αποτελεί και το πρώτο βιοκλιματικό κτιριακό αθλητικό έργο στην Ελλάδα με μηδενικούς ρύπους λόγο Γεωθερμίας και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που διασφαλίζουν την συνεχή λειτουργία του με μηδενικό λειτουργικό κόστος.”

Ας παρακολουθήσουμε παρακάτω τι έλεγε ο κ. Σάββας Μιχαηλίδης πριν από μερικούς μήνες στην τηλεόραση του AKRITAS TV στην εκπομπή “ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ” στον αείμνηστο Βαγγέλη Βασιλειάδη σχετικά με την πορεία υλοποίησης του έργου, και την διαδικασία ένταξής του στο σχέδιο “Αντώνης Τρίτσης”.