Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την περιοχή της τραγωδίας στο Μάτι έξι ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά με τους 91 νεκρούς και τους 25 αγνοούμενους.

Απροειδοποίητα και με δική του κάμερα στα καμένα

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού όμως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς πραγματοποιήθηκε απροειδοποίητα, χωρίς δημοσιογράφους και κάμερες. Μάλιστα εντύπωσε προκάλεσε το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Μάτι την ώρα που οι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών μέσων είχαν φύγει από την περιοχή και είχαν πάει στη Ραφήνα, προκειμένου να καλύψουν το ατύχημα με το πλοίο Flyingcat 4 που χτύπησε στο λιμενοβραχίονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσίπρας έφτασε στην περιοχή της τραγωδίας στις 8:40.

Οπως έγινε γνωστό περίπου μια ώρα διήρκεσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Μάτι, ενώ τον ακολουθούσε δική του κάμερα. Κάτοικοι στην περιοχή δεν υπήρξαν, προφανώς για να αποφύγει ο πρωθυπουργός τις δυσάρεστες συνέπεις της οργής.

Κλειστά στόματα για την επίσκεψη από στρατιωτικούς και κατοίκους

Οι στρατιωτικοί με τους οποίους μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση του iefimerida.gr είπαν «ο πρωθυπουργός ζήτησε ενημέρωση. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο».

Παράλληλα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr ούτε ο κάτοικος της περιοχής με τον οποίο μίλησε ο πρωθυπουργός θέλει να πει κάτι λέγοντας «Ο,τι θέλετε να μάθετε, να το μάθετε από την κυβέρνηση».

Οργή στο twitter

Η επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι πάντως προκάλεσε οργή και στα social media με τους χρήστες του Twitter να σχολιάζουν με δηκτικό τρόπο την απόφαση του πρωθυπουργού να πάει στην περιοχή σαν κλέφτης, σε μια απόλυτα περιφρουρημένη επίσκεψη.

Γεωργιάδης: Πήγε σαν τον κλέφτη

Σφοδρή ήταν η κριτική από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι.

Ο κ.Γεωργιάδης έγραψε στο twitter «Για να απαντήσει στις κατηγορίες ότι δεν έχει πάει στον τόπο της τραγωδίας, πήγε σήμερα ξαφνικά σαν τον κλέφτη, δεν ανακοινώθηκε πουθενά και από τις φωτό δεν είδε κανέναν απολύτως πλην του @d_tzanakopoulos και στρατιωτών, πυροσβεστών κλπ και οι δύο τρεις πολίτες για ξεκάρφωμα».

Πηγή:iefimerida.gr