Για δεύτερη φορά ρεζίλι με μεταφερόμενους λάθρο στο Βόρειο Έβρο με το πρωτοφανές περιστατικό να καταδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την πλήρη διάλυση του συστήματος ασφάλειας στα ελληνο-τουρκικά σύνορα στον Έβρο σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα.

Περιστατικό το οποίο δεν έχει να κάνει με κάποια ακούσια διάλυση, αλλά για συντονισμένη, κατευθυνόμενη και στοχευμένη κυβερνητική πολιτική, με στόχο την κατάργηση κάθε συνοριακού ελέγχου.

Σύμφωνα με το Associated Press,(γίναμε και διεθνώς ρεζίλι) το περιστατικό, σημειώθηκε όπως αναφέρθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην Ορεστιάδα, όταν 61 παράνομοι μετανάστες πέρασαν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα τα «σύνορα» στην περιοχή του Έβρου.

Αυτό βέβαια δεν είναι το πρωτοφανές, καθώς συμβαίνει καθημερινά, βάσει κυβερνητικής γραμμής.

Το πρωτοφανές είναι ότι οι αλλοδαποί, είχαν εφοδιαστεί στην Τουρκία από πριν με ονόματα και διευθύνσεις στελεχών της FRONTEX και άρχισαν να κτυπούν κουδούνια στα άγρια ξημερώματα, απαιτώντας να τους ανοίξουν για να υποβάλλουν αίτηση για άσυλο!

Επρόκειτο για στελέχη από τη Γερμανία και την Ολλανδία οι οποίοι υποτίθεται ότι βοηθούν την αστυνομία, (και για να ευθυμήσουμε λίγο) στη… «φύλαξη» των «συνόρων», κάτι βέβαια που ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχει.

Οι έντρομοι Γερμανοί και Ολλανδοί υπάλληλοι της FRONTEX είδαν από τα παράθυρά τους δεκάδες αλλοδαπούς με απειλητικές διαθέσεις συγκεντρωμένους έξω από το οίκημα που στεγάζονται και τηλεφώνησαν αμέσως στην αστυνομία για να τους σώσει!

Η φαρσοκωμωδία συνεχίστηκε για λίγο ακόμη, καθώς η Αστυνομία ήρθε, μόνο «για να τους τραβήξει το αυτί» και να τους πει ότι δεν είναι σωστό να κτυπούν κουδούνια σε ακατάλληλες ώρες.

Το ότι πέρασαν τα σύνορα ανενόχλητοι δεν απασχόλησε κανένα.

Οι αλλοδαποί ενοχλημένοι από την παρουσία των αστυνομικών αντέδρασαν επιμένοντας να δουν εδώ και τώρα τα στελέχη της FRONTEX. Αφού τους εξηγήθηκε ότι η διαδικασία δεν είναι αυτή που ακολουθείται δέχθηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο, υποβάλλοντας αιτήσεις για άσυλο.

Φυσικά ουδείς και ποτέ πρόκειται να απελαθεί από τη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Αυτή είναι η τραγική κατάσταση που επικρατεί στα «σύνορα», (καλύτερα στον Έβρο, γιατί σύνορα δεν υπάρχουν) και αυτό κατόπιν σταθερής, επίμονης και αταλάντευτης κυβερνητικής πολιτικής, από μια κυβέρνηση η οποία κάνει ότι μπορεί στους λίγους μήνες που της απομένουν στην εξουσία, ώστε να εισέλθει στη χώρα ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός αλλοδαπών.

Η πρώτη φορά που δεν είναι πολύ πίσω στον χρόνο σημειώθηκε στον οικισμό των Καστανέων στην Ελληνοτουρκική μεθόριο δίπλα στον Άρδα ποταμό όταν Τούρκος παράνομα εισερχόμενος στο ελληνικό έδαφος ζητούσε να συλληφθεί.

Βλέποντας να τον “σνομπάρουν” οι ελληνικές υπηρεσίες και να αδιαφορεί η FRONTEX, άνεψε φωτιά στην πλατεία των Καστανιών για να τον προσέξουν, αλλά και να συλληφθεί το συντομότερο. Έκανε κρύο ήταν ….. Χειμώνας!!!