Όταν δεν υπάρχει προγραμματισμός και έλεγχος, με τον Covid-19 να καραδοκεί.

Πολλά ελέχθησαν και ακόμα περισσότερα γίνονται τα τελευταία 24ωρα με τους επιχειρηματίες στην Λαϊκή Αγορά (παζάρι) της Ξάνθης.

Τα ερωτήματα πολλά και εξόχως σημαντικά για όλους μας. Τελικά τι συμβαίνει;

Πανηγύριζαν όλοι οι “άνθρωποι του … Δημάρχου” τα τελευταία 24ωρα, διότι … “κατόπιν ενεργειών” του θα επαναλειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά της Ξάνθης, μέρα Σάββατο, με απόσταση από πάγκο σε πάγκο ….10 μέτρων!!!!

Όπερ και εγένετο …. αδιάψευστος μάρτυρας ο φωτογραφικός φακός!!!!

Ότι να’ναι, όπως να’ναι, σε “δουλειά να βρισκόμαστε” ….. χειροκροτήματα να εισπράττονται και δηλώσεις κενού γράμματος και ουσίας να εξακοντίζονται ένθεν κακείθεν των …. πάγκων και “πέρα βρέχει”!!!

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Ε. Τσέπελης (αριστερά) με τον αντιδήμαρχο κ. Γ.ιάννη Ζερενίδη.

Η αφωνία των καθ’ ύλην αρμοδίων συντονιστών και υπευθύνων λ.χ. Αντιπεριφερειάρχη, εν προκειμένω κ. Νίκου Εφραιμίδη, Δημάρχου κ. Εμμανουήλ Τσέπελη και του υπευθύνου για την Λαϊκή Αγορά της Ξάνθης κ. Γιάννη Ζερενίδη, αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Δόμησης και αδειοδοτήσεων, μετά την χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα, αφήνει έκθετη μια ολόκληρη κοινωνία και την πιθανή διασπορά (απευχόμαστε να συμβεί) του κοροναϊού για την εξάπλωσή του στην τύχη.

ΝΑΙ, οι πιο αδικημένοι από τις παραλήψεις και τους χείριστους χειρισμούς της όλης κατάστασης με τον Covid-19 και της μεγάλης, συγκριτικά με τον πληθυσμό, ανίχνευσης θετικών κρουσμάτων στην Π.Ε Ξάνθης, είναι οι επιχειρηματίες της λαϊκής αγοράς και οι μικροπαραγωγοί οπωροκηπευτικών και φρούτων της περιοχής.

Αυτοί όμως, οι φρουτάδες και οι μπαξεβάνοι, απουσίαζαν στο σύνολό τους σήμερα από την έκθεση και πώληση, των προϊόντων τους …..γιατί;

Ενώ θα έπρεπε να λειτουργήσει από 20ημέρου, το Σαββατιάτικο παζάρι με τις προβλεπόμενες αποστάσεις και σε εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θεσπίστηκαν και λειτουργούσαν έως και σήμερα, δυστυχώς οι δημοτική Αρχή ομού με τον συντονιστή Αντιπεριφερειάρχη, σκέφτονταν και δήλωναν την κάθοδό τους στην Αθήνα ως σύγχρονοι ….”μύριοι” για να πάνε στα “υπουργεία” για να πάρουν τα κονδύλια της αποζημίωσης.

Και ήρθε η απόφαση των 10 μέτρων απόσταση ….. και εφαρμόστηκε πλήρως!!!!!

Το ποιοι και πόσο υπερφίαλα λειτουργούν οι “Άρχοντες” έναντι των αρχομένων με λογικές σύγχρονων “Μαυρογιαλούρων” αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά.

Θα φταίνε μετά οι “κακοί” δημοσιογράφοι “ΚΥΡΙΟΙ” στα όσα κατέγραψαν και στα όσα ερωτήματα δικά σας μεταφέρουν.

Δέστε εικόνες και κάντε τις συγκρίσεις εσείς στα περί συγχρωτισμού……

Στην εικόνα 1 απεβλήθει του Δημοτικού συμβουλίου δημοσιογράφος του akritas.tv ενώ παρέμειναν δύο, τεχνικός και δημοσιογράφος του δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης, για να μην υπάρχει …. συγχρωτισμός(sic), καταγγέλθηκε από σύσσωμη την Αντιπολίτευση ως “φασιστική” νοοτροπία μη έχουσα καμιά λογική και κατά του δημοσίου συμφέροντος …..
Στην εικόνα 2 …. ο λαός με την Τοπική εξουσία και όποιος θέλει κάνει ότι θέλει ….

Τι και αν πολιτικοί σχηματισμοί από το δημοτικό Συμβούλιο μεταφέρουν στην κοινωνία τις αγωνίες τους και τους προβληματισμούς τους προτείνοντας: “…. Βελτιώστε ή Διορθώστε την απόφασή σας ώστε να λειτουργήσει το παζάρι της Ξάνθης με τα απαραίτητα μέτρα – πρωτόκολλα ασφαλείας που θα διασφαλίζουν την δημόσια υγεία σε ανοιχτούς χώρους….”

Όταν οι ελεγκτικές υπηρεσίες ζουν το ….Σαββατοκύριακο τους!!!

Πάντως ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ξάνθης κ. Νικόλαος Εφραιμίδης στις 13.15′ μας έδωσε την εντύπωση ότι δεν είχε πλήρη εικόνα του τι συνέβαινε στην Πλατεία Ζωαγοράς με την εικόνα που παρουσίαζε τις τελευταίες ώρες η ανάπτυξη των πάγκων των πωλητών, αν και πληροφορίες μας θέλουν να πηγαίνει κλιμάκιο (τουλάχιστον δύο υπάλληλοι της Π.Ε. Ξάνθης) τις πρωινές ώρες με μικρή κίνηση, να προπηλακίζονται και να εξυβρίζονται λόγω και έργω, χωρίς να ζητείται η συνδρομή ανδρών της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των προβλεπομένων με αναφορές από παρόντες επισκέπτες της Λαϊκής Αγοράς

Αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες;

Εάν υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις στην συνέχεια στην Π.Ε. Ξάνθης (το απευχόμαστε πλήρως) ποιος θα είναι ό αυτουργός και ποιοι οι ηθικοί συναυτουργοί;

Εάν κλείσουν εκ νέου ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις ποιοι θα έχουν τις Ποινικές, Αστικές και Διοικητικές ΕΥΘΥΝΕΣ;

Ερωτήσεις μεταφέρουμε, μάλλον, εις ώτα μη ακουόντων…..