• η κεντρική εικόνα από το επίσημο πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Καρναβάλι ’21

Όλα ήταν αυθόρμητα; …… όταν το ψέμα περισσεύει!!!!

Όταν στο επίσημο πρόγραμμα και μέσα από τους δικούς της ακριβοπληρωμένους “διαμορφωτές” της Κοινής Γνώμης διαφήμιζαν ….πολλά και διάφορα!!!!

Φταίνε οι νέοι που βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης το Σάββατο το βράδυ;

Ο φόβος μας ήταν μεγάλος ότι θα μαζευτεί πολύς κόσμος το Σαββατόβραδο … λέει ένας από τους Dj’s πήραν μέρος σ όλη την φιέστα…

Τα ερωτήματα πλανώνται, ανευθυνότητα; περιφρόνηση των νόμων; αφέλεια; υπέρμετρη αυτοπεποίθηση περί μη ελέγχου από τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς του Κράτους για ότι συμβεί; πληροφόρηση ότι δεν θα αυξηθεί ο ιϊκός φόρτος στην περιοχή; επίδειξη ανούσιας πολιτικής δύναμης του επιπέδου, είμαστε και κάνουμε ότι θέλουμε;

μπορούμε να “κανονίσουμε” να μην πάει…. “παρακάτω” ότι συμβεί;

και στο τέλος μπορεί να φταίνε οι “νέοι” που μαζεύτηκαν πολλοί ενώ εμείς δεν το θέλαμε!!!(sic), αντίστοιχο αναγράφετε στην επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ηλίας Ασκαρίδης και διενεμήθη αργά το βράδυ του Σαββάτου προσπαθώντας ο συντάκτης του κειμένου να απεμπολήσει τις όποιες ευθύνες απορρέουν από της ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Οι εικόνες και τα video’s αδιάψευστοι μάρτυρες των όσων κορυφώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ΑΓΝΟΙΑ, όλοι είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την δημόσια εικόνα που παρουσίασε το Κέντρο της πόλης. Και από Τρίτης θα βγουν τα ΟΡΓΑΝΑ να πιστοποιήσουν …. αντικανονική ατομική λειτουργία στις ΜΑΣΚΕΣ;

Μ Α Σ Κ Α Ρ Α Δ Ε Σ ! ! ! !

Δεν είναι τυχαίο το ότι θέλοντας να διασκεδάσει τις όποιες εντυπώσεις και να ρίξει “στάχτη στα μάτια” των ανυποψίαστων διένειμαν μαζί με την ανακοίνωση, φωτογραφίες, πολλές ώρες μετά από το “πάρτι”. Ανακοίνωση που εν τέλη υπογράφει ο κ. Ασκαρίδης με έντονη κινητικότητα της ηγεσίας του δήμου με την Νομική Υπηρεσία για το τι….. θα γράψουν!!!!

Εντύπωση προκάλεσε η σχετική “αδράνεια” της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης, με συλλογή από τον akritasnews.com πλήθους ερωτημάτων, κυρίως από επαγγελματίες, με το σύνολο των ερωτημάτων να είναι εύλογα.

“Δήλωση του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, κάθε μέρα πρωί και απόγευμα, μεταδίδεται αποκριάτικη μουσική στο Ιστορικό Κέντρο της Πόλης για την τόνωση της λειτουργία της αγοράς, χωρίς κανένα πρόβλημα και κατά γενική ομολογία, μάλιστα, με τον παράλληλο εορταστικό στολισμό, καταφέραμε να συμβάλουμε θετικά, στην ψυχολογία των πολιτών της Ξάνθης.

Γράφονται και περιγράφονται πολλά, που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Όπως κάθε ημέρα έτσι και σήμερα, έπαιζε μουσική και το πρωί και το απόγευμα στο κέντρο. Διαπιστώθηκε όμως κάποια στιγμή, ότι άρχισαν να πυκνώνουν οι πολίτες στην πλατεία, που και συγκυριακά, απόγευμα Σαββάτου, κινούνται με περισσότερη άνεση, με μικρά παιδάκια που ήταν ντυμένα καρναβαλάκια και έπαιζαν χαρούμενα.

Άμεσα, άρχισαν να πραγματοποιούνται  εκφωνήσεις για την αποτροπή συνωστισμού.

Στις 19:19 ακριβώς διακόπηκε τελείως η μετάδοση μουσικής και συνεχίστηκαν οι εκκλήσεις από τα μεγάφωνα για το μη συνωστισμό στην κεντρική πλατεία.

Συγχαίρουμε την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης που ήταν από την πρώτη στιγμή στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, για την άψογη συνεργασία και λειτουργία της, που σε σύντομο χρονικό διάστημα με ευγένεια και επιχειρησιακό σχεδιασμό, κατάφερε να οδηγήσει τους πολίτες σε αποστάσεις και τελικά να αδειάσει, η πλατεία Δημοκρατίας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς, τους πολίτες της Ξάνθης, που επίσης συνεργάστηκαν άμεσα και συντεταγμένα, κατανοώντας τα προβλήματα που θα ενέσκηπταν και  αποχώρησαν από το σημείο.

Κάποιοι θέλοντας να ρίξουν τις ευθύνες στον Δήμο και τη Δημοτική Αρχή, εκμεταλλεύονται τους νέους μας, που κυρίως ήταν στην πλατεία, με προσωπικά ηχεία bluetooth, με βεγγαλικά, περισσότερο παρορμητικοί απ’ ότι συνήθως και κάνουν ανακοινώσεις και φθηνή μικροπολιτική, μοιράζοντας αφειδώς κατηγορίες και ευθύνες, σε βάρος του Δήμου, της νεολαίας και της λειτουργίας της.

Ξεχνούν ότι και αυτοί ήταν νέοι και ήταν τότε, περισσότερο παρορμητικοί.

Η αποστασιοποίηση, η απομόνωση, οι κοινωνικές αποστάσεις έχουν πολλές ιδιαιτερότητες, πολλές παρενέργειες, γενούν εκνευρισμό και ένταση αλλά είμαστε υποχρεωμένοι με ψυχραιμία να τις κατανοούμε, να τις αναλύουμε και να τις αντιμετωπίζουμε.

Οι νέοι μας, οι κοινωνία του μέλλοντος της πόλης, δε θα γίνει βορά στο βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, σε μια προσπάθεια αυτοπροβολής και ρηχής προσέγγισης, που κάνουν τεράστιο κακό στην πόλη και τους ανθρώπους της.

Είμαστε όλοι εδώ, μαζί να αντιμετωπίσουμε, επαναλαμβάνω με ψυχραιμία, όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Απευθυνόμενος σε όλους τους νέους της Ξάνθης, τους καλώ να μην αγανακτούν, από τις  καθοδηγούμενες ανακοινώσεις και σχολιασμούς που τους στοχοποιούν. Να είναι ψύχραιμοι και να μην αντιδρούν. Να αντιμετωπίζουν ακόμη και αυτές τις ύβρεις με χαμόγελο, περίσκεψη και σωφροσύνη.

Πιστεύουμε στους νέους μας, πιστεύουμε στις δυνάμεις και στην προοπτική τους. Όλοι μαζί, την επόμενη χρονιά, το 2022, τους υποσχόμαστε ότι θα είμαστε μια τεράστια παρέα, όλη η πόλη και θα χορέψουμε, θα αγκαλιαστούμε, θα γελάσουμε με την ψυχή μας, θα διασκεδάσουμε, θα ψυχαγωγηθούμε και θα τραγουδήσουμε, για πολλά 24ωρα, για την πόλη μας, για το καρναβάλι μας, για την Ξάνθη μας, που αγαπάμε και της αξίζει.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ του  Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης   Ηλίας Ασκαρίδης”