ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ : Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε άρθρο του υποστηρίζει οτι αν ο Αλέξης Τσίπρας υπογράψει την δεύτερη αξιολόγηση, τότε η κυβέρνηση του θα πέσει κακήν κακώς.

“Ποτέ οι πολιτικές εξελίξεις δεν προηγήθηκαν αλλά ακολούθησαν τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις. Οι πιστωτές, νεοαποικιοκράτες του κερατά, αφού χρησιμοποιήσουν τον Τσίπρα και την παρέα του για να τους κάνει την βρώμικη δουλειά της συμφωνίας για την δεύτερη αξιολόγηση, θα τους πετάξουν μετά στυμμένους ως λεμονόκουπες στον κάδο των απορριμμάτων, όπου πολλά από τα θύματα τους αναζητούν τροφή.

“Η συμφωνία για την αξιολόγηση φαίνεται ότι θα περιλάβει πολλά εγκλήματα. Το μεγαλύτερο όμως απ’ αυτά τα εγκλήματα θα είναι το επιχειρούμενο ξεπούλημα της ΔΕΗ. “Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι το εθνικό έγκλημα των εγκλημάτων. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ μια τέτοια βρώμικη επίθεση σε βάρος των συμφερόντων μιας μεγάλης, της μεγαλύτερης, δημόσιας επιχείρησης της χώρας μας αλλά και σε βάρος της Ελλάδας.

“Στην ουσία δεν επιχειρείται να πωληθεί ένα μέρος των μονάδων της ΔΕΗ. Αυτό που γίνεται αυτήν την ώρα είναι το τέλος της ΔΕΗ και θα έλεγα ότι πωλείται στην κυριολεξία η Ελλάδα.

“Αυτό είναι η προμετωπίδα όσων συντελούνται αυτή την ώρα σε βάρος της ΔΕΗ με ευθύνη της κυβέρνησης και με την επιβολή της νεοαποικιοκρατικής Τερατόικας, η οποία στη ουσία κυβερνά τη χώρα. Γιατί τη χώρα δεν την κυβερνά το Μαξίμου αλλά τη χώρα κυβερνάει το Χίλτον. Οι υπάλληλοι των υπαλλήλων κυβερνούν και έχουν επιβάλλει άγρια σκληρή δικτατορία σε αυτή τη χώρα.

“Αυτό που θέλω να πω, γιατί έχει μεγάλη σημασία, είναι ότι η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, σε ένα ύψος 40% του δυναμικού της ΔΕΗ, αν είναι τόσο και δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί, δεν είναι πώληση μονάδων, δεν είναι μόνο το τέλος της ΔΕΗ. Είναι παραχώρηση εδαφικής κυριαρχίας, είναι εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

“Στην ουσία τι πωλούμε; Πωλούμε την Δυτική Μακεδονία, και βεβαίως την περιοχή της Μεγαλόπολης. Αυτά πωλούνται! Εκχωρούνται! Παραδίδονται στους ιδιώτες! Παραδίδονται εκτάσεις τεράστιες! Παραδίδονται τα νερά, παραδίδεται η διαχείριση στην ουσία ολόκληρων περιοχών της χώρας μας! “Αυτό δεν έχει δικαίωμα να το κάνει καμία κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να προχωρήσει σε τέτοιου είδους εθνικά εγκλήματα. Δεν έχει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση να το κάνει.

“Η χώρα δυστυχώς κυβερνάται από το 2010 με ένα οιονεί πραξικόπημα. Και αυτό το πραξικόπημα βλέπουμε ότι κλιμακώνεται δυστυχώς. Φτάνει στα απώτατα όρια ενός ολοκληρωτισμού, ο οποίος είναι πρωτόγνωρος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τα παγκόσμια χρονικά”, αναφέρει.

“Η τερατώδης συμφωνία της δεύτερης αξιολόγησης μπορεί, ίσως, να υπογραφεί. Όμως, δεν θα εφαρμοστεί. Θα μείνει στα χαρτιά. Όπως δεν θα ολοκληρωθεί και η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. “Οι ραγδαίες πολιτικές και κυρίως κοινωνικές και κινηματικές εξελίξεις θα βάλουν τη χώρα σε νέα τροχιά. Όσοι βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και με αυτές σχεδιάζουν το μέλλον, ζουν σε έναν φαντασιακό κόσμο.

“Το πολιτικό σκηνικό των δημοσκοπήσεων δεν έχει σχέση με την κοινωνία. Είναι τεχνητή κατασκευή. Η κοινωνία βρίσκεται και ψάχνει αλλού!”, καταλήγει.