Σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας εντός ελληνικού εδάφους, ο Μετέ έκανε λόγο για αδικίες και καταπίεση της ελληνικής πλευράς προς την δήθεν ”τουρκική” μειονότητα.

Να δώσουν επίφαση νομιμοφάνειας μέσα από «έρευνες» και «μελέτες» θα επιχειρήσουν στο προσεχές μέλλον οι Τούρκοι στους ισχυρισμούς τους ότι η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελληνική Θράκη καταπιέζεται.

Η  προσπάθειά τους θα ενταχθεί στις εργασίες μιας «ειδικής» επιτροπής που θα δημιουργήσουν για τη συγκέντρωση και ανάδειξη ζητημάτων καταπίεσης των μουσουλμανικών μειονοτήτων σε όλο τον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικός ο συγκεκαλυμένος τρόπος με τον οποίο προωθεί το συγκεκριμένο θέμα η Τουρκία καθώς όπως μεταδίδει η κρατική ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας «ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Μουσταφά Σέντοπ δήλωσε πως οι μουσουλμανικές μειονοτικές κοινότητες υφίστανται βία, καταπίεση και παραβιάσεις θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πως ως Κοινοβουλευτική Ένωση των Χωρών Μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας(İSİPAB) είναι υποχρεωμένοι να ασχοληθούν με το πρόβλημα αυτό».

Παράλληλα, προ ολίγων ημερών, όπως είχαμε γράψει σχετικά, ο Σύνδεσμος σχολικών εφορειών των μειονοτικών σχολείων της Δυτικής θράκης, σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι “προχωρά σε μποϊκοτάζ των μαθημάτων εξαιτίας, της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία κατά τους ίδιους πάντα δήθεν περιορίζει την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων σχετικά με την μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής.

Κάλεσαν μάλιστα τα παιδιά τους να μην πάνε σχολείο στις 17 Δεκεμβρίου 2021, για να δημιουργήσουν προφανώς κλίμα κατά της χώρας μας!

Τώρα, έρχεται ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, και γνωστό ”φερέφωνο” των Τούρκων στην Θράκη, να προβεί σε προκλητικές αναφορές σχετικά με την έκθεση της Επιτροπής Ανάπτυξης Θράκης. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της τουρκικής εφημερίδας GENDEM, ο Μετέ δήλωσε: “Περιμέναμε από την έκθεση της Επιτροπής Ανάπτυξης Θράκης να προσεγγίσει με ειλικρίνεια τα προβλήματα της μειονότητας. Περιμέναμε από αυτήν να δώσει λύση. Δυστυχώς όμως δεν βρήκαμε και δεν είδαμε αυτό που περιμέναμε και ελπίζαμε”.

Καλώντας την πρόεδρο της Επιτροπής Ντόρα Μπακογιάννη να ξεκινήσει έναν ειλικρινή και γνήσιο διάλογο με τη μειονότητα, ο κ. Μετέ είπε ότι η μειονοτική κοινωνία αντιμετώπισε μια διαφορετική εικόνα από αυτή που περίμενε.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: “Μια Αναπτυξιακή Έκθεση για τη Θράκη, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 έγινε αποδεκτή και με τις ψήφους του YDP. Η μειονότητα περιμένει εδώ και καιρό μια έκθεση στην οποία ελπίζεται ότι θα ληφθεί μια απόφαση για την σωστή αντιμετώπιση της και την εξίσωση της με τους χριστιανούς. Περιμέναμε μια έκθεση που θα ληφθεί σοβαρά υπόψη και θα αναζητηθεί λύση στα προβλήματά τους, λέγοντας ότι οι άνθρωποι είναι στην πρώτη γραμμή, ανεξάρτητα από την πίστη ή τη φυλή τους. Δυστυχώς όμως δεν συνέβη ξανά κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα, περιμέναμε αυτό. Ότι θα λυθούν τα προβλήματα των σχολείων και ότι θα υπάρξουν καλά εκπαιδευτικά κέντρα όπως τα ελληνικά σχολεία στην Τουρκία. Ότι οι δάσκαλοι και η εκπαίδευση θα έχουν ως στόχο να εκπαιδεύουν τους ανθρώπους με σύγχρονη παιδεία μέσα από την τουρκική και την ελληνική γλώσσα. Να έχουμε σχολεία όπου δεν θα μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Μειονοτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία μπορεί να είναι δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια ή ακόμα και πανεπιστήμια. Αλλά αυτό που έχει γίνει αντί αυτού είναι προφανές. Ένα από τα δικαιώματά μας συνεχίζει να αφαιρείται καθημερινά”.

Αντιδρώντας στον διαχωρισμό της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης σε τρία εθνικά τμήματα στην έκθεση, ο Mete τόνισε ότι ο κοινός παρονομαστής όλων των τμημάτων της μειονότητας είναι η τουρκική ταυτότητα και ο τουρκισμός.Ο Μουφτής Μετέ είπε ότι η Τουρκία είναι μια από τις μεγαλύτερες τουρκικές κοινότητες που έχουν ανάγκη από την παρουσία τους: “Στην έκθεση, η μειονότητα χωρίζεται σε τρεις εθνοτικές ομάδες. Στην πραγματικότητα, ”ζεσταίνουν” τέτοια περίεργα σχέδια και τα θέτουν μπροστά μας ακριβώς. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πηγαίνετε στα σπίτια των ανθρώπων της μειονότητας, πηγαίνετε στις κηδείες τους. Δείτε τι μουσική και τι τραγούδια παίζουν, σε ποια γλώσσα απαγγέλλουν και σε ποια γλώσσα προσεύχονται. Ρωτήστε για τα ονόματά τους. Ρωτήστε τι είναι και η απάντηση είναι προφανής. Θα δείτε ότι όλοι συναντιούνται στην ανώτερη ταυτότητά τους, την τουρκικότητα. Η ταυτότητά μας είναι η τουρκική ταυτότητα. Το κοινό μας χαρακτηριστικό είναι η τουρκική ταυτότητα. Κοιτάξτε, ειδικά οι κάτοικοι της Ξάνθης θα το θυμούνται. Πρόσφατα πέθανε ένας δημοσιογράφος. Είπε ότι ήταν Έλληνας Πομάκος. Είναι δική του επιλογή. Σε ποια γλώσσα προσευχήθηκαν στην κηδεία του; Για κάποιο λόγο, αυτοί που τους χρησιμοποίησαν στο θάνατό τους δεν έρχονται στις κηδείες τους. Τους χρησιμοποιούν, και στο τέλος τους αφήνουν λόγω του μουσουλμανικού τους ονόματος. Επομένως, μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό: Οι μουσουλμάνοι είναι αδέρφια. Πρέπει να μιλάμε για το μέλλον και για όλα και να θυμόμαστε ότι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον και να συμπεριφερόμαστε σωστά ο ένας στον άλλον”.

Ο ψευδομουφτής, ο οποίος ”συμβούλευσε” με περίσσιο θράσος τους Έλληνες κυβερνώντες να αποκαταστήσουν τα δικαιώματα της μειονότητας, ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ως εξής: “Η συμβουλή μου προς την αντιπροσωπεία Μπακογιάννη- Είναι το γεγονός ότι συνεργάζεται με τα μέλη της μειονότητας που ποτέ δεν ενοχλούνται από το γεγονός ότι είναι Έλληνες πολίτες και είναι πάντα πιστοί στο κράτος τους, και μας δίνει τα δικαιώματα και την ισότητα που δίνουν οι συνθήκες. Διαφορετικά, αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις και εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας ως μειονότητα. Αλλά δεν είμαστε οι μόνοι που χάνουμε ως μειονότητα. Η ελληνική δικαιοσύνη χάνει και την ισότητα των Ελλήνων πολιτών. Το τμήμα της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης στο ελληνικό κράτος πάντα υστερούσε”.

Η δημιουργία ντόρου κατά της Ελλάδος, ότι δήθεν δεν σέβεται τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων είναι ο επιθυμητός σκοπός των εθνικιστικών κύκλων στην Δυτική Θράκη και την Άγκυρα και τίποτε άλλο, ειδικά τώρα που έχει στριμωχθεί το καθεστώς Ερντογάν με τις εικόνες ντροπής εκατοντάδων Τούρκων να αναμένουν φτηνό ψωμί στην ουρά.

Πηγή: pentapostagma.gr