Ο Λευκός Πύργος στέκεται περήφανα στην είσοδο του Ελληνικού Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, στη γωνία των οδών Ράσελ και Λόνσντεϊλ. Δηλαδή, αντίγραφο του Λευκού Πύργου, που προετοίμασε η Ένωση Θεσσαλονικέων Μελβούρνης με την ευκαιρία της επετείου αδελφοποίησης των πόλεων Μελβούρνης και Θεσσαλονίκης.

Είναι το πρώτο σκέλος της περιοδείας του σε διάφορους χώρους της Μελβούρνης. Είναι το αντίγραφο του πιο διάσημου ορόσημου της Θεσσαλονίκης με μια προσεγμένη διακόσμηση από 8.000 λευκές δάφνες, σύμβολο ανωτερότητας και ένα έμβλημα ευημερίας και φήμης. Αυτά τα λουλούδια δημιουργήθηκαν από κυρίες της παροικίας μας, καθώς και κυρίες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

«Ήταν πάντα πρόθεσή μου ότι ο πύργος να βρίσκεται, για μικρά χρονικά διαστήματα, σε τοπικούς χώρους, κυρίως αυτούς που φιλοξένησαν σχετικά εργαστήρια. Θα πάει σε διάφορα σχολεία, κοινοτικά κέντρα και τελικά θα στεγάζεται σε ένα μουσείο ή γκαλερί. Αρχικά δημιουργήθηκε ως ένα έργο της παροικίας, αλλά στο τέλος έγινε ένα σημαντικό έργο τέχνης,” είπε η Χριστίνα Δεσποτέρη, Διευθύντρια και Συντονίστρια του έργου.

«Ευχαριστώ τον Βασίλη Παπαστεριάδη και Κώστα Μάρκο και όλους στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης οι οποίοι το έχουν αγκαλιάσει και έχουν καταλάβει από την αρχή τη σημασία και τη σπουδαιότητα ενός τέτοιου μεγάλου έργου. Ο πύργος θα παραμείνει και θα σταθεί περήφανα κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ στις 25 και 26 Φεβρουαρίου για να το θαυμάσει όλη η παροικία,” πρόσθεσε η Χριστίνα.

Συνιστούμε σε όλους να προσέλθουν στο Ελληνικό Κέντρο για να το δουν
(168 Lonsdale Street, Melbourne).